Haberler

İzmir'de Kene Isırması Vakası

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Örnekköy Mahallesi'nde 16 yaşındaki bir kız çocuğu kene tarafından ısırıldı.

İzmir'in Karşıyaka ilçesi Örnekköy Mahallesi'nde 16 yaşındaki bir kız çocuğu kene tarafından ısırıldı.

Örnekköy mahallesi 1774 Sokak'ta yaşayan Açar ailesinin 16 yaşındaki kızları Yasemin Açar, evlerinin yanındaki boş arazide köpeklerden kaynaklandığı sanılan bir kene tarafından sol bacağı kasık bölgesinden ısırıldı.

Bacağındaki keneyi kendisi çıkaran Yasemin Açar, ailesi tarafından Karşıyaka Devlet Hastanesine götürüldü, ancak kenenin Kırım Kongo Kanamalı Ateş Hastalığı virüsü taşıyor olabileceği şüphesi ile aile Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine yönlendirildi.

Yasemin Açar, burada yapılan müdahale ve kan tahlillerinin ardından Kırım Kongo kanamalı Ateş Hastalığına rastlanmaması üzerine evine gönderildi.

Yasemin Açar'ın babası Mesut Açar, evlerinin bulunduğu bölgede her yerde kene bulunduğunu belirterek, kene ısırmasının ölümcül hastalığa yol açması nedeniyle sürekli korku içinde yaşadıklarını söyledi.

Kenelerin, mahallelerinde bulunan çok sayıda sahipsiz köpeklerden kaynaklandığını savunan Mesut Açar, mahallelerinin ilaçlanmasını ve köpeklerin toplanmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title