Haberler

İzmir'de İzinsiz Gösteride Bir Kişinin Ölümüne İlişkin Dava

İzmir'de, terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde Ekrem Kaceroğlu'nun silahla yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin davada, mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanma talebini reddetti.

İzmir'de, terör örgütü DAEŞ'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırısı sonrasında düzenlenen izinsiz gösterilerde Ekrem Kaceroğlu'nun silahla yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybetmesine ilişkin davada, mahkeme heyeti, sanıkların tutuklanma talebini reddetti.

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, "kasten adam öldürme" suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Murat K, Suat D, ve Reşit A. ile maktulün eşi Dilşah Kaceroğlu, sanık ve tarafların avukatları katıldı.

Tanık olarak ifade veren Özgel Pınar Gülpınar, olayın gerçekleştiği gün olan 7 Ekim 2014'te dikkatini çeken herhangi bir olayın yaşanmadığını belirterek, o gün sanık Murat K'nın kendisini aramadığını, olaydan önce de yoğun mesaj ve telefon trafiği yaşamadığını ileri sürdü.

Müşteki avukatı Eylem Yıldız, dosyanın mahkemeye yeniden ulaşmasının ardından beyanı alınan tanık Gülpınar'ın bir kez daha dinlenmesini, ayrıca tanığın nüfus kayıt tablosunun çıkartılarak sanıkların kimlik bilgileriyle karşılaştırılması için dosyaya konulmasını talep etti.

Müşteki avukatları, sanıkların tanıkları etkileme ve delilleri karartma ihtimalinin olduğu gerekçesiyle tutuklanmaları talebinde bulundu.

Sanık avukatları ise sanıkların adli kontrol gereklerini yerine getirdiğini, dosyada sanıklar aleyhine yeni delillerin oluşmadığını, mahkeme heyetinin istemesi halinde sanıkları duruşmalara getirebileceklerini, bilirkişi heyeti raporunun mahkemeye ulaşılmasının beklenmesi gerektiğini ifade ederek, mahkeme heyetinden müşteki avukatlarının tutuklanma talebinin reddini istedi.

Savcı mütalaasında, engelli olan tanık Sentenet Keskin'in ise evinde dinlenmesi ve Özgel Gülpınar, Sentenet Keskin ile Arif Demirkaya'nın 7 Ekim 2014 tarihindeki telefon görüşmelerinin ilgili kuruluşlardan talep edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mahkeme Başkanı Nilüfer Öncel, sanıkların tutuklanma talebinin reddine, tanık Keskin'in evinde "naip hakim" aracılığıyla ifadesinin alınmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

- Olay ve iddianame

Ekrem Kaceroğlu (38), 7 Ekim 2014'de Bornova'nın Doğanlar semtinde DAEŞ'in Kobani'ye saldırısı sonrası düzenlenen gösterilerde nereden ateşlendiği belirlenemeyen silahtan çıkan kurşunla yaralanmış, tedavi altında tutulduğu Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yaşamını yitirmişti.

Kaceroğlu'nun ölümü sonrasında TOMA görüntülerine istinaden Reşit A. ve Kubilay A. kardeşler ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K. hakkında TCK'nin 81. maddesine göre "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılmış, iddianamede, Kaceroğlu'na isabet eden mermilerin Reşit K. ve Suat D'nin silahından çıktığı yönünde bir sonuca ulaşılamadığı fakat iki sanığın maktulün bulunduğu yöne ateş ettikleri vurgulanmıştı. Kubilay A. ve Murat K'nin de yerde ağır yaralı halde yatan Kaceroğlu'na, ölebileceğini öngörmelerine rağmen tekme ve sopayla vurmak suretiyle ölüme sebebiyet verdikleri belirtilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Gülpınar Kobani İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title