Haberler

İzmir'de İşten Çıkarılan Belediye Çalışanları

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde işten çıkarılan çalışanların işlerine iadesini istedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Büyükşehir Belediyesi şirketlerinde işten çıkarılan çalışanların işlerine iadesini istedi.

Doğan, yaptığı yazılı açıklamada, 50'den fazla belediye çalışanının geçmişte yasal haklarını almak için tediye ve muvazaa davaları açtıklarından ötürü işten çıkarıldığını iddia etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "emek düşmanı" olduğunu öne süren Doğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Mübarek ramazan ayında, hem de bayram öncesi evine ekmek götürmek isteyen 50'den fazla çalışan Sayın Kocaoğlu'nun hışmına uğramış ve sözde gerekçelerle işten kovulmuştur. Üstelik İzmir kamuoyunun da bildiği üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde çeşitli eylemler yaparak adalet yürüyüşü başlatan Sayın Kocaoğlu, aynı gün adalet arayan onlarca çalışanını işten kovmuştur. Belediye bünyesinde bir süredir ayyuka çıkan baskı ve tehdit iddiaları ise cabasıdır. Korkulan o ki kurum bünyesinde devam eden bu tasfiye süresi devam edecek ve bu gidişle iş akdine son verilen çalışan sayısı önümüzdeki günlerde de artarak devam edecektir."

Doğan, işten kovulan çalışanlar ile ailelerinin vebalinin Aziz Kocaoğlu'nun üzerinde olduğunu belirterek, AK Parti olarak mağdur çalışanların bir an önce işlerine iade edilmesini ve kazandıkları davalar doğrultusunda haklarının ödenmesini istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title