Haberler

İzmir'de "İcra" Operasyonu

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı Ekipleri, Kemalpaşa İlçesi'nde Köylülere Tefecilik Yoluyla Para Veren ve Ödemeyenlere de Baskı Yaparak Ev ve Arazilerini Alan Çeteye Yönelik Düzenlediği Operasyonda 14 Kişiyi Gözaltına Aldı.

İzmir İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, Kemalpaşa İlçesi'nde köylülere tefecilik yoluyla para veren ve ödemeyenlere de baskı yaparak ev ve arazilerini alan çeteye yönelik düzenlediği operasyonda 14 kişiyi gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin 45 vatandaşın şikayeti üzerine başlattığı araştırmalarda, işsiz olduğu belirlenen M.T.'nin (41) liderliğinde kurulan çetenin köylülere faizle para verdiği ve ödemeyenlere baskı yaparak senet imzalattıkları belirlendi. Hakim kararıyla çete üyelerinin 3 ay boyunca telefonlarını dinleyen ekipler, "İcra" adı verilen operasyonla Kemalpaşa, Buca, Konak ve Bayındır ilçeleri ile Manisa'da 18 ayrı ev ve işyerine baskın yaptı. Yapılan baskınlarda çete lideri M.T. ile çete elemanları Y.D. (50), S.B. (41), O.C. (33), A.T. (26), İ.I. (45), F.K. (54), K.K. (27), S.K. (26), A.K. (26), İ.K. (24), M.M. (35), Ö.Ç. (29), ve İ.U.Ö. (39) gözaltına alındı. Zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada 4 adet tabanca, 8 adet otomatik av tüfeği, 250 adet mermi, 3 kilogram esrar, 8 adet sustalı bıçak, 2 adet çalıntı otomobil, 4 adet motosiklet, sahte plakalar, sahte nüfus cüzdanları, ehliyetler, okul karnesi, takdirname ile çok miktarda çek-senet ve tapu ele geçirildi.

Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, şahısların esrar maddesinden telefonda "motor" olarak söz ettikleri ve çete elemanlarının telefon dinlemelerine yakalanmamak için sürekli telefon ve hat değiştirdiği belirlendi. Çetenin, M.T.'den aldıkları borçları ödeyemeyen vatandaşlara Hint keneviri tohumu vererek bahçelerine zorla ektirdiği ve elde edilen esrar maddesinden borçların düşürüldüğü tespit edildi. 13 vatandaşın zorla bahçesine Hint keneviri ekerek, tefeciye esrarları verip borcundan düşürdüğü ortaya çıktı.

Olayla ilgili soruşturmayı genişleten jandarma ekipleri, çete elemanlarının fabrikada çalışmak isteyip de lise mezunu olmaması nedeniyle işe giremeyenlere sahte lise diploması ve takdir belgesi tanzim ettikleri de belirlendi. Şahısların ayrıca sahte ehliyet, plaka ve ruhsat hazırladığı da tespit edildi.

İşsiz olduğu belirlenen çete lideri M.T.'nin adına kayıtlı 19 gayrimenkulu olduğu iddia edilirken, gayrimenkulları tefecilik yoluyla ve baskı kurarak elde ettiği belirlendi. Soruşturma sonunda jandarma, M.T.'nin üzerine kayıtlı gayrimenkullara el konulacağını bildirdi.

İfadesi alınan 14 kişi, "Organize suç örgütü kurmak, zorla senet imzalatmak, tefecilik, sahte evrak tanzim etmek" suçlarından 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

(Mİ-YK-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title