Haberler

İzmir'de Hıdırellez Coşkusu

Baharın Geldiği ve Doğanın Canlanmaya Başladığı Gün Olarak Bilinen Hıdırellez, İzmir'de 7'den 70'e Küçük Büyük Herkes Tarafından Ateşten Atlanarak Kutlandı. Evlerin Önlerinde Ateş Yakan Vatandaşlar Yaktıkları Ateş Üzerinde Atlayarak Dilekler Tutuldu.

Baharın geldiği ve doğanın canlanmaya başladığı gün olarak bilinen Hıdırellez, İzmir'de 7'den 70'e küçük büyük herkes tarafından ateşten atlanarak kutlandı. Evlerin önlerinde ateş yakan vatandaşlar yaktıkları ateş üzerinde atlayarak dilekler tutuldu.

İzmir'in her semtinde sokaklarda, caddelerde yakılan ateşler Hıdırellez çoşkusu ile daha çok alevlenirken, çocukların ve gençlerin eğlencesi oldu. Kimi anneler çocuklarını yaktıkları küçük ateşlerden atlatıp, dua ederken, gençlerde boylarından büyük ateşler üzerinden atladı. Bazı mahallelerde Romanlar'da ateşler yakarak sazlı sözlü oyunlar oynadı. Gece boyunca eğlenen gençler, zaman zaman polis ekiplerinin engeli ile karşılaştı. Ateşlerin evlere zarar vereceği ihtimali üzerine yakılan ateşler ekipler tarafından zaman zaman söndürüldü.

(Mİ-Mİ- (Mİ-Mİ-) 05.05.2008 22:19 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title