Haberler

İzmir'de Devlet Övünç Madalyası Töreni

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhurbaşkanlığınca 19 şehit ailesi ve 3 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası'nı düzenlenen törenle takdim etti.

İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Cumhurbaşkanlığınca 19 şehit ailesi ve 3 gaziye gönderilen Devlet Övünç Madalyası'nı düzenlenen törenle takdim etti.

Dokuz Eylül Üniversitesi Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitler ve gaziler hakkında hazırlanan sinevizyon gösterisi izlendi.

Vali Ayyıldız, burada yaptığı konuşmada İslam'da peygamberlikten sonra insanoğlunun ulaşabileceği en yüce mertebenin şehitlik makamı olduğunu söyledi. Ayyıldız, bölücü terör örgütünün hain tuzaklarına,15 Temmuz gibi ihanet girişimlerine ve çeşitli kargaşa operasyonlarına rağmen milletin devletiyle bütünleşerek yoluna devam ettiğini vurguladı.

Bu coğrafyanın kutsal olduğunu bildiklerini belirten Ayyıldız, şöyle devam etti:

"Türkiye'yi terör örgütleri, terör eylemleri ve teröristlerle terbiye edeceğini sananlar beyhude uğraşıyor. Türk milleti şehitliğin en yüce mertebe olduğuna inanan bir millet, bu yolda da kendisini ispat eden bir millettir. Vatan topraklarına emanet ettiğimiz her şehidimiz, devlet ve millet olarak varlığımız ve birliğimizin mührü, kilididir."

Ayyıldız'ın konuşmasının ardından törene katılan protokol üyeleri, şehit aileleri ve gazilere Cumhurbaşkanlığınca gönderilen Devlet Övünç Madalyalarını takdim etti.

Topçuoğlu'nun madalyasını 2,5 yaşındaki oğlu aldı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinden 2015 yılında evinden otomobille birliğine gittiği sırada terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği saldırıda şehit olan Jandarma Astsubay Tolga Topçuoğlu'nun madalyası Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Aydın Şirin tarafından şehidin 2,5 yaşındaki oğlu Utku Baran Topçuoğlu'na verildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 2015'te teröristlerle girdiği çatışmada şehadet mertebesine ulaşan özel harekat polisi Atilla Güneş'in madalyası ise askeri okul öğrencisi oğlu Alperen Güneş'e verildi.

Yakınlarının övünç madalyalarını alan şehit yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı.

Tören, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

Törene MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Recep ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı.

"Eşimle gurur duyuyorum"

2016 yılında Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristlerin açtığı ateşle vurulan ve kaldırıldığı hastanede şehit olan emniyet amiri Doğan Sakarya'nın eşi Habibi Sakarya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Eşimle gurur duyuyorum. İnsanlar bir şekilde yaşıyor, anasız, babasız, eşsiz ve evlatsız... Ama ne bu topraksız ne de bayraksız.... Bütün şehitlere minnettarız." dedi.

Fırat Kalkanı harekatında, terör örgütü DEAŞ'ın El Bab'daki intihar saldırısında şehit olan Astsubay Furkan Yavaş'ın babası Süleyman Sırrı Yavaş da kahraman oğluyla gurur duyduğunu aktardı.

Oğlunun mesleğinin çok sevdiğini anlatan anne Zeynep Yavaş ise "İçi yanan bir anneyim ama oğlumla gurur duyuyorum. Allah böyle bir kader yazmış, biz de kabullendik." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Dokuz Eylül Üniversitesi Erol Ayyıldız İzmir Politika Güncel Haberler

title