Haberler

İzmir'de Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Etkinlikleri

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Etkinlikleri Çerçevesinde, İnciraltı'nda Bulunan 'Ege' ve 'Piri Reis' Müze Gemilerinin Açılış Töreni Gerçekleştirildi.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri çerçevesinde, İnciraltı'nda bulunan 'Ege' ve 'Piri Reis' müze gemilerinin açılış töreni gerçekleştirildi.

Törene İzmir Valisi Cahit Kıraç eşi Berrin Kıraç ile birlikte katılırken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu ile Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök de törende hazır bulundu.

Müze gemilerinin açılış töreninde konuşma yapan Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Alev Gümüşoğlu, müze gemi projesi hayata geçtiği için son derece gururlu olduğunu belirtti. Müze olarak kullanılacak olan Piri Reis denizaltısının türünün ilk örneklerinden biri olduğunu vurgulayan Gümüşoğlu, "3 tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak daha yeni yeni denizle ilgilenmeye başladık. İlgilendikçe de faydalarını gördük ve geliştirdik" dedi. Müze gemilerin açılmasıyla denizcilik alanında bir boşluğun

doldurulduğunu ifade eden Gümüşoğlu, "Burada gençlerimize, vatandaşlarımıza deniz ve denizcilikle ilgili temel bilgileri vereceğiz. Müze gemilerinin en önemli amaçlarından biri de eğitimdir. Bir Türk fırkateyni ve denizaltısındaki yaşam koşullarını halkımıza tanıtmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise İzmir'in ve körfezin ayrılmaz iki parça olduğunu, ancak geçen süre içinde körfeze gereken önemin verilmediğini ve kirletildiğini vurguladı. Son 25 yıldır temizleme çalışmalarının sürdürüldüğünü ve başarılı bir sonuç elde edildiğini belirten Başkan Kocaoğlu, "Özellikle bu konuda emeği geçen rahmetli Piriştina'ya derin minnet ve şükranlarımı sunuyorum" dedi. Körfezdeki kokunun zamanla yok olduğunu ve denizin eski rengine kavuştuğunu ifade

eden Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak İzmirliler'i körfezle buluşturmaya başladıklarını belirtti. Denizi sevmek, sevdirmek, denizden pay almak ve denizci yetiştirmek için bu tür etkinliklerin olması gerektiğini belirten Kocaoğlu, proje boyunca emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından törenle açılan müze gemileri, mülki ve idari erkan ile vatandaşlar tarafından gezilmeye başlandı. Gemideki görevli personel, Vali Kıraç ve beraberindeki protokole müzeyi gezdirdi. Geminin kaptan köşkünü de gezen Vali Kıraç, Başkan Kocaoğlu ve Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral Özkök, kaptan defterine günün anısına yazı yazarak imza attı. Öncelikle "Ege" fırkateynini gezen ziyaretçiler, ardından "Piri Reis" denizaltısına indi. Müze gemilerin gezilmesinin ardından ziyaretçiler Ege

fırkateyninde verilen kokteyle katıldı.

(YB-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title