Haberler

İzmir'de 'Çiftçi Kadınlar Güç Birliği' Kurulacak

İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, 'Çiftçi Kadınlar Güçbirliği' Adı Altında Bir Oluşuma Gidileceğini Bildirdi

İzmir Ziraat Odası Başkanı Sedat Köse, 'Çiftçi Kadınlar Güçbirliği' adı altında bir oluşuma gidileceğini bildirdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan Köse, bir süredir yürütülen gönüllü çalışmalarla, İzmir'de çiftçi kadınların kendilerini ifade edebilmeleri, birlikte hareket ederek güç birliği oluşturmaları, tarımsal konularda sunulan hizmetlerden daha fazla yararlanabilmeleri, üretimde verdikleri emeğe paralel olarak daha fazla söz sahibi olabilmeleri ve seslerini duyurabilmeleri amacıyla 'Çiftçi Kadınlar Güçbirliği' oluşumu için ön çalışmaların tamamlandığını kaydetti.

Köse, bu çerçevede İzmir Ziraat Odası, Tarım İl Müdürlüğü, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim üyeleri, İzmir Ticaret Borsası, çiftçi kadınlar, İzmir Tarım Grubu ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımıyla yapılan toplantılar sonucunda alınan karar gereği, daha geniş katılımla Danışma ve Yürütme Kurulunun oluşturulması amacıyla 8 Haziran 2010 tarihinde İzmir Ticaret Borsasında bir toplantı yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Türkiye'de ilk defa İzmir'de hayata geçecek olan 'Çiftçi Kadınlar Güçbirliği' oluşumunun, tarım sektöründe büyük bir özveriyle çalışan üretici kadınlar arasında dayanışma, bilgi paylaşımı ve mesleki eğitim gibi konularda işbirliğini güçlendireceğini, tarımsal üretim, ticaret, sanayi ve ihracatta verimliliği artıracağını anlatan Köse, böylece çiftçi kadınların ekonomiye daha fazla katkı yapabilme imkanı olacağını bildirdi.

(GLC-MV-ABK) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title