Haberler

İzmir'de CHP - AKP Gerginliği

Güncelleme:

Bayraklı Belediyesi meclis toplantısında AK Parti ve CHP'li meclis üyeleri birbirine girdi. AK Partililerin eleştirilere dayanamayan CHP'li Belediye Başkanı Hasan Karabağ, muhalif iki meclis üyesini zorla dışarı attırdı. Karabağ, "Hakaret edenleri savcılığa vereceğim" dedi.

Bayraklı Belediyesi Ekim ayı olağan meclis toplantısı olaylı geçti. Sakin başlayan meclis toplantısında Ak Partili meclis üyelerinin Belediye Başkanı Hasan Karabağ'a yönelik sert eleştirileri ortamı gerdi. AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Aslan'ın belediyede görev yapan müdürlerin Başkan Karabağ tarafından görevden alınmalarının nedenini sorması mecliste sinirlerin gerilmesine enden oldu. Aslan, "Belediyede yönetim krizinin olduğunu düşünüyoruz. Tecrübeli ve bilgili olmak kolay değil. Müdürler neden görevden alınıyor. Bu arkadaşlar yeteneksiz, beceriksiz miydi?" dedi.

'SİZİ İLGİLENDİRMEZ'

Belediyedeki bürokrat değişikliklerinin meclisi ilgilendirmediğini ifade eden Belediye Başkanı Hasan Karabağ, "Durum icrayı ilgilendirir. Memur ile toplu sözleşme yapan ilk belediyeyiz. Daha iyi yönetim ve kadro oluşturmak için bunu yaptık. Kimse hırsızlık, yolsuzluk yapmadı. Bu durumu siyasi malzeme yapmayın. Hizmetlerin de aksadığı falan yok. Hizmetlerimiz son hızla devam ediyor. Yeni kurulan bir belediyeyiz. Taşlar yerine oturacak. Ak Partili belediyeler de kendi kadrolarında değişikliğe gidiyorlar. Bu olağan bir süreç" dedi.

KARŞILIKLI HAKARETLER

Gerginliğin arttığı meclis toplantısında Ak Partili Üye Hüsnü Boztepe'nin sözleri bardağı taşıran son damla oldu. Boztepe yaptığı konuşmada, belediye başkanının gereksiz harcamalar yaptığını ifade etti. Boztepe, "Müdürleri görevden alıp yerlerini değiştiriyorsunuz. Bir müdürü iki gün sonra görevden alıyorsunuz. Müdürler, sizin istediğiniz evrakların altına imza atmadığı için görevden alınıyor" dedi. Boztepe'nin sözlerinin ardından Başkan Karabağ, "Saçma sapan konuşma ve meclisi de germe. Dengeli konuş. İcranın başında ben varım" dedi. Boztepe'nin "Belediye kurulurken koltuk ve sandalye aldınız. İhalesini sonra yaptınız" sözlerine daha da sinirlenen Başkan Karabağ, "Vardı da biz mi kullanmadık. Belediyenin eşyaları bile yoktu. Binaları ve kullanılacak malzemeleri zor toparladık. İktidar öyle saçma sapan bir ilçe yaptı ki bu durum ortaya çıktı" diye konuştu.

KARABAĞ DIŞARI ATTI

Karabağ'ın sözleri bir anda salonun karışmasına neden oldu. AK Parti Grup Başkan Vekili Ali Aslan, Karabağ'ın sözlerini geri almasını istedi. Karabağ'ın "Almıyorum" sözlerinin ardından Aslan, "Sen de saçma sapan bir belediye başkanısın" diye bağırdı. Tartışmaya meclis üyeleri de dahil olunca salondaki tansiyon iyice yükseldi. Başkan Karabağ, güvenlik görevlileri ve zabıtaları çağırarak Ali Aslan ve Hüsnü Boztepe'nin dışarı atılmasını istedi. Ak Partililerin dışarı çıkmamakta direnmemesi üzerine Karabağ, zabıta müdürünü çağırarak görevlerini yapması talimatını verdi. Güvenlik görevlileri ve zabıtaların müdahalesinin ardından iki meclis üyesi dışarı çıkartılırken AK Parti grubu da duruma tepki göstererek salonu terk etti.

SAVCILIK ÇÖZECEK

Olayların ardından toplantıya devam eden Başkan Karabağ, bundan sonra kimsenin belediye başkanına hakaret edemeyeceğini söyledi. Meclis toplantısında huzuru bozanlar hakkında yasal işlem başlatacağını ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağını belirten Karabağ, "Herkes neyin nasıl olduğunu bundan sonra daha iyi görecek. İnsanlar Bayraklı meclisinde olan olayları ve yaşananları ayıplıyor. Mecliste biraz sevgi ve saygı olsun. Basına çıkmak için bazı meclis üyeleri şov yapıyor. Belediye başkanına karşı hakarete varan konuşma yapanı şimdi yaptığım gibi dışarı atacağım. Hiçbir belediye meclisinde bunlar olmuyor. Başkana hakaret etmeyi meclis üyeliği görevini yapmak sayıyorlar" dedi

PERSONELİNE SAHİP ÇIKTI

Boztepe'nin meclis toplantısında isimlerini vererek kim olduklarını ve belediyede ne iş yaptıklarını sorduğu dört kişinin belediye başkanı olmadan önce kendi işyerinde çalıştırdığı kişiler oldu

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title