Haberler

İzmir'de Avrupalı Gençlik Uzmanları Buluşması

Türkiye, İtalya ve İspanya'nın da aralarında bulunduğu toplam dokuz ülkeden 26 gençlik çalışanını bir araya getiren Avrupa Birliği (AB) Erasmus+Gençlik Programı KA1-Gençlik Çalışanlarının Hareketliliği Projesi, Yaşar Üniversitesi koordinatörlüğünde gerçekleştirildi. Avrupa'da ve ülkemizde gençlikle ilgili çalışan sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, Yaşar Üniversitesinde proje hazırlama ve yönetimi konusunda gerekli bilgi ve yetkinlik kazanmaları için eğitimler verildi.

Erasmus+Gençlik Programı kapsamında Yaşar Üniversitesinde AB Merkezi gençlik çalışanları tarafından düzenlenen CreACT-Ment isimli eğitim kursuna; Türkiye, İtalya, İspanya, Portekiz, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Yunanistan, Slovakya ve Hırvatistan'dan 26 kişi katıldı. Eğitimler, Yaşar Üniversitesi AB Merkezi gençlik çalışanları tarafından düzenlendi. 31 Mayıs tarihinde tamamlanacak projenin ana hedefinin, kültürler arasındaki diyaloğu geliştirmek ve bu çerçevede gençlik projeleri üzerine çalışan uzmanlarda, yaratıcılık ile proje yönetimi konularında farkındalık oluşturmak olduğunu belirten Proje Koordinatörü Burcu Kiper, "Gençlik çalışanlarının, uluslararası projeler oluşturmaları için gerekli bilgi, yetkinlik ve davranışlar kazanmalarına destek olmak temel amacımızdı. Eğitim kursunda, gençler, kendi organizasyonlarına ve projelerine yönelik strateji geliştirmek için çalıştı. Katılımcıların ufkunu açmak için yenilikçi örnekler ve iyi uygulamalar paylaşıldı. Eğitim programının sonunda, katılımcılar, ülkelerinde yerele katkı sağlayacak dört farklı ve yenilikçi proje tasarlayarak AB projelerinde deneyimli Yaşar Üniversitesi öğretim üyelerinin oluşturduğu jüriye sundu. Ayrıca, Erasmus+Gençlik Programı kapsamında gençlerin faydalanabileceği fırsatlar üniversite öğrencilerine sunuldu" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Avrupa Birliği Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title