Haberler

İzmir: Çiğli Belediyesi'ne Yıkım Tepkisi

İzmir'in Çiğli İlçesi'nde, çarşıda düzenleme kararı alan belediyenin, mülkiyetindeki dükkanlardan boşaltılanları tek tek yıkmaya kalkışması, esnaf ve muhtarların tepkisini çekti.

Bir süre önce, Kasaplar Meydanı'nda düzenlemelere başlayan Çiğli Belediyesi, mülkiyetindeki dükkanlarda kiracı olarak bulunan esnafın yerlerinden çıkmasını istedi. Ancak, kira sözleşmeleri sona eren esnafları çıkartabilen belediye, iddiaya göre diğer esnafı yıldırmak amacıyla, boş dükkanları bugün yıkmaya başladı. İlçenin en işlek meydanına getirilen iş makinelerinin gürültüsü altında yıkımlar başlarken; kasap, market, et reyonları ve vatandaşların sıkça kullandığı İstasyonaltı Muhtarlığı'nın bulunduğu alan bir anda toz duman altında kaldı.

Yıkılan dükkanın bitişiğindeki bürosunda hizmet veren İstasyonaltı Mahallesi Muhtarı Adem Sertçelik, belediyenin bu uygulamasına sert tepki gösterdi. Sertçelik, "Böyle şey olamaz. Burada sıralanmış onca dükkan varken, belediye boşaltılan bir dükkanı yıkıyor. Bu bir tacizdir, yıldırmadır. Dükkanların hepsi boşalır, ondan sonra kim ne isterse yapar. Ben onca yıldır muhtarlık yapıyorum. Böyle belediyecilik görmedim" dedi.

Bu arada, Çiğli Belediyesi eski Başkan Yardımcısı Hakkı Ataç ise, "Başkan Ensari Bulut, esnafa bu şekilde işkence ediyor. Böyle bir rezalet görülmedi. Yanda gıda satıyorlar ama ortalık toz duman. Bu ne biçim belediyecilik?" diye konuştu.

Esnaflar da tepkilerini dile getirirken, ortalıkta bir tek belediye görevlisinin bulunmaması dikkat çekti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title