Haberler

İzmir Caddesi Açılıyor

Güncelleme:

Aliağa'da A'dan Z'ye sil baştan yeniden yaratılan 'İzmir Caddesi'nde çalışmalar tamamlandı.

Aliağa'yı daha estetik ve daha yaşanılır bir kent haline getirmeye kararlı olan Aliağa Belediyesi, kazandırdığı modern görünüm ile Avrupa şehirlerinde ki caddeleri aratmayan 'İzmir Caddesi'ni 10 Haziran Çarşamba günü saat: 20.00'de düzenlenecek bir törenle hizmete açacağını duyurdu.

ALTYAPI TAMAMEN YENİLENDİ

Aliağa Belediyesi'nin prestij projeleri arasında yer alan 'İzmir Caddesi'nde yapılan çalışmalar kapsamında ilk iş olarak cadde üzerinde bulunan alt yapı tamamen değiştirilerek, yağmur suyu ve kanalizasyon hatları baştan aşağı yenilendi.

Alt yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından, caddede yer alan binalar uyumlu renklere boyanarak bütünlük sağlandı. Elektrik hatlarının yer altına alınmasıyla görüntü kirliliğine neden olan direkler ortadan kaldırıldı.

Son derece modern bir aydınlatma sistemine kavuşan caddenin tabanına parlak yüzeyli granit ve mermerden oluşan taşlar döşendi. Minik bir dereyi anımsatan ve caddenin bir başından diğer başına kadar uzanan süs havuzları, müzikli ve ışıklı fıskiye sistemleri ile donatıldı.

Caddede faaliyet gösteren esnafların reklam tabelaları tek tip hale getirildi. Oturma bankları, çiçek saksıları gibi kent mobilyaları ile baştan başa modernize edilen cadde kent estetiğine zenginlik kazandırdı.

Aliağa'nın en prestijli caddelerinden biri haline getirilen İzmir Caddesinde kurulan ses sistemi üzerinden günün belirli saatlerinde kulağı rahatsız etmeyen tonda müzik yayını yapılırken, cadde MOBESE sistemi ile de 7 gün 24 saat izlenmeye başlandı.

BAŞKAN ACAR: ÇALIŞMALARA ARALIKSIZ DEVAM EDECEĞİZ

Yaşam kalitesi yüksek, modern bir Aliağa için kent yenileme ve düzenleme çalışmalarının aralıksız devam edeceğini belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, uzun yıllar bakımsız haliyle şehrin en işlek caddelerinden biri olan 'İzmir Caddesi'nde yapılan yenileme çalışmalarını büyük bir titizlikle yürüten Aliağa Belediyesi Fen İşleri başta olmak üzere İZSU, İzmirgaz, Telekom, GEDİZ A.Ş, ekiplerine ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çalışmalar sırasında büyük sabır ve fedakarlık gösteren cadde esnaflarına da ayrıca teşekkür eden Başkan Acar, İzmir Caddesinin Aliağa halkına ve cadde esnafına hayırlı olmasını dileyerek, açılış törenine tüm Aliağa halkını davet etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aliağa Belediyesi Serkan Acar Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title