Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesinin 2010 Yatırımları

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Yardımlara Kadar Pek Çok Alanda Yürüttüğü Faaliyetler İçin Toplam 575 Milyon 429 Bin 301 Lira Harcama Gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2010'da kamulaştırma çalışmalarından altyapıya, yeni tesis-meydan ve arıtmaların hizmete alınmasından üreticilere desteğe ve sosyal yardımlara kadar pek çok alanda yürüttüğü faaliyetler için toplam 575 milyon 429 bin 301 lira harcama gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada projelerin yerelde kalkınma hedefini sağlayacak İzmir'in üzerinde mutabık olduğu projeler olduğunu belirtti.

Kocaoğlu, şunları kaydetti:

'Gerçekleştireceğimiz her proje, İzmir'de kentsel yaşamı ve insanımızın yaşam standardını yükseltecek, İzmir'e yeni değerler katacaktır. Projelerimizin önü açıktır; çünkü birçok projemiz yeni projeler ve yatırımları da tetikleyecektir.

Kente yatırımcı çekmek için İnciraltı ve Yeni Kent Merkezi bölgelerinin hukuki süreçlerinin mutlaka tamamlanması gerekli. İnciraltı'nı planlamak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile çalışıyoruz. Yeni Kent Merkezi'ne yatırım yapmak isteyen çok büyük kuruluşlar şu anda beklemedeler. Biz yatırımcıların önünü açmak için Yeni Kent Merkezi'nin jeolojik etütlerini tamamladık. Hedefimiz bu iki alanın kentin gelişmesi için bir anda önce sağlıklı bir şekilde planlanmasını sağlamaktır.'

Geniş bir katılımla oluşturdukları Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulunun da önemli işlevler görmeye başladığına dikkati çeken Başkan Kocaoğlu, 'İzmir el ele vermiştir. Daha da kalkınmış bir İzmir oluşturmak uğruna güç birliği içinde geleceğe emin adımlarla yürüyoruz'görüşünü ifade etti.

Büyükşehir Belediyesinin 2010'da yatırım ve sosyal faaliyetler için 575 milyon 429 bin 301 lira harcama yaptığı belirtildi.

(MUH-BAH) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title