Haberler

"İzmir Büyükşehir Belediyesinde Yolsuzluk" Davasında İfadeler Tamamlandı

İzmir Büyükşehir belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava kapsamında tutuksuz yargılanan sanıkların ifadeleri tamamlandı.

İzmir Büyükşehir belediyesindeki yolsuzluk iddialarına ilişkin dava kapsamında tutuksuz yargılanan sanıkların ifadeleri tamamlandı.

Duruşmada, iddianamede müşteki olarak yer alan Cem Cevahir Kiraz dinlendi. Mahkeme Başkanı Kargılı, Kiraz'ı dinlemeye başlamadan önce, "Savcı sana iddianamede 'müşteki' demiş ama bence doğru değerlendirmemiş. Ben senin ifadeni 'ihbar eden' sıfatıyla alıyorum" dedi.

Suç tarihinde Grand Plaza şirketinde 'catering depo sorumlusu' olarak görev yaptığını aktaran Kiraz, "Göreve başladığımda amirim durumdaki şirketin Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Alper Kaynar, bana, 'İrsaliyesiz mal çıkarma' demişti. Titiz çalıştığım için zamanla adım 'arıza'ya çıktı" dedi.

Seçim döneminde, A4 kağıdına yazılmış ' Aziz Kocaoğlu'nun seçim bürosuna' şeklinde bir fotokopi gördüğünü, bu listede çay, şeker, tuvalet kağıdı, peçete ve alkollü içkilerin de yer aldığını iddia eden Kiraz, bunun üzerine amirini aradığını, onun da kendisine 'Seçim döneminde bu konularda benimle konuşma, Haydar Ballı ve Muharrem Derbentoğulları'yla görüş' dediğini aktardı.

Savcı, tüm tutuklu sanıkların tutukluluklarının devamını talep etti. İddia makamının talebinden sonra Grand Plaza Müdür Yardımcısı Haydar Ballı söz istedi ancak Mahkeme Başkanı, Ballı'ya söz vermedi. Ballı talebini yineleyince ortam gerildi. Mahkeme Başkanı, bunun üzerine polislere talimat vererek Ballı'yı salondan attı. Mahkeme Başkanı Kargılı polise, "Tut kolundan çıkart" dedi.

KOCAOĞLU: "İHBARCIYI TANIMIYORUM"

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki görülen İzmir Büyükşehir Belediyesi davasının sekizinci günü tamamlandı. Mahkeme çıkışında değerlendirme yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yarın avukatlar savunmaları verecekler. Heyecanla verilecek kararı bekliyoruz" dedi.

Başkan Kocaoğlu, basın mensuplarının soruları üzerine, "İfadelerin verilmesi tamamlandı. Bir de adı neyse, bir arkadaş da şahit olarak dinlendi. İhbarcı mı nedir, tanımıyorum kendisini. İlk kez burada gördüm, duruşma salonunda. Tanımam, bilmem" dedi.

Başkan Kocaoğlu, basın mensuplarının davanın son günü olması nedeniyle Cuma günü Adliye önünde İzmirlilerin kalabalık bir grupla yer alacağı konusunun konuşulduğunu hatırlatması üzerine "Destek olayını bilemem. Ben her gün mahkemeye gelip burada oturuyor ve tüm savunmaları izliyorum. Bir şey atlamayayım diye buradayım" diye yanıt verdi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Alper Aziz Kocaoğlu Kaynar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title