Haberler

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde Bayramlaşma Töreni

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Mesai Saati Bitimi Öncesi Belediye Çalışanlarıyla Bayramlaştı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, mesai saati bitimi öncesi belediye çalışanlarıyla bayramlaştı.

Belediye Meclis Salonu'nda belediye personeli ile bayramlaşan Aziz Kocaoğlu, "Birleşmiş Milletler kriterlerine göre İzmir Büyükşehir Belediyesi 16 büyükşehir belediyesi arasında en şeffaf belediye seçildi" dedi. Kocaoğlu, bu arada son günlerde yaşanan terör olaylarını kınayarak bu günlerde milletçe kenetlenmenin gerekliliğini vurguladı. İzmir kentini bir yere götürmek için hep beraber çaba sarf ettiklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, şöyle konuştu: "Yeter ki çalışmak

isteyin. Kafanızın içinde farklı hesaplar soru işaretleri olmasın. Net olalım başarıyı yakalayalım. Bunca yıllık iş yaşantımda kafasının içinde soru işareti olan art niyet olan ve doğru karar veren adam görmedim. Mutlaka bir tökezlenme yaşamıştır. Ama kafası net olup hata yapan da çok az gördüm."

Beynimiz ve gönlümüzle açık olmak zorunda olduğumuzu anlatan Aziz Kocaoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Kentin ihtiyacı olan her konuda yatırım yapmak için gayret gösteriyoruz. 3.5 yıldır sizlerle birlikte çalışıyoruz. Kentin önemli sorunlarını masaya yatırdık. Yatırımları öncelik sırasına göre belirledik. Master planımızı hazırladık. Planlı programlı finansman dengesini kurmuş, ayağını yorganına göre uzatan ve kentin 2017 yılına kadar olan ihtiyaçlarını planlayıp sıraya koymuş bir belediye olduk."

Belediye bünyesinde çalışan 16 bin personelle İzmirliye en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını söyleyen Kocaoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı: "2004-2009 dönemi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinde birçok yatırımın yapıldığı, finansman yapısını güçlendirmiş, borç faizi ödemeyen bir dönem olarak anılacaktır. İzmir Büyükşehir Belediyesi yatırımlarının hepsini kendi öz kaynaklarıyla hayata geçirmektedir. Kimsenin bu güne kadar cesaret edemediği, Türkiye'nin en pahalı Narlıdere'de bin 300 metre yolu 11

milyon YTL'ye yapıyoruz. Buna karar vermek bile bir cesaret işi. Suya, ulaşıma zam yapmayarak kimseye el açtırmadan sosyal belediyecilik anlayışının nasıl olacağını göstererek proje üretiyoruz."

(KA-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title