Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Aliağa-Menderes Banliyö Sistemini Torbalı'ya Kadar 30 Kilometre Daha Uzatacak Proje Protokolünü İmzalaması Kocaoğlu'na Yetki Verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi, Aliağa-Menderes banliyö sistemini Torbalı'ya kadar 30 kilometre daha uzatacak proje protokolünü imzalaması için Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na yetki verdi.

Meclis Birinci Başkan Vekili Adnan Oğuz Akyarlı başkanlığında toplanan mecliste İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi Projesi'nin uzatılması görüşüldü.

Hattın Cumaovası'ndan Torbalı ilçesine bağlı Tepeköy'e kadar uzatılması için TCDD Genel Müdürlüğü ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokol için Belediye Başkanı Kocaoğlu'na protokolü imzalama yetkisi verildi.

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman ve Başkan Kocaoğlu'nun imzalamasının ardından proje ihalesine çıkılacak. Aliağa-Menderes arasındaki 80 kilometrelik hat 30 kilometrelik Cumaovası-Torbalı Tepeköy hattıyla 110 kilometreye yükselecek.

Belediye Meclis toplantısına Kasım 2010 tarihinde Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu tarafından görevden alınan, ancak açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı çıkması üzerine kadrosunu geri alan Genel Sekreter Yardımcısı Ferda Eser de katıldı.

Eser, Meclis Salonu'nda bürokratlar için ayrılan arka bölümde genel sekreter ve genel sekreter yardımcılarının koltuklarının yer aldığı bölüme oturdu. Ancak, Genel Sekreter Pervin Şenel Genç salona girdiğinde, kendisi için ayrılan koltuk yerine ESHOT Genel Müdürü Gül Şener ve ESHOT bürokratlarının oturduğu sol bloğun en ucundaki koltuğa geçti. Genel Sekreterlik tabelasını da bu masaya aldırdı. Eser, durumu fark edince Şenel'in yanına giderek kendisiyle konuştu, ancak Genç tavrından vazgeçmedi. Ferda Eser, diğer genel sekreter yardımcılarının da oturduğu orta bloktaki yerine geri döndü.

AK Parti Grup Başkan Vekili Kerem Ali Sürekli, "Ferda Eser'in mahkeme kararıyla Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosuna geri dönmesinden önce, Eser'e bağlı birimlerin başka genel sekreter yardımcılarına bağlanarak, kadronun altının boşaltıldığı" şeklinde tepki gösterdi. Sürekli, bu kararın içeriğinin kendilerine açıklanmadan Meclis'te oylandığını, bundan sonra benzer bir duruma izin vermeyeceklerini söyledi.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title