Haberler

İzmir - Büyük Gözaltı

20 İlde 51 Kişi İhale Yolsuzluğunda Gözaltına Alındı

20 İLDE 51 KİŞİ İHALE YOLSUZLUĞUNDA GÖZALTINA ALINDI

İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekipleri İzmir merkezli, 20 ilde sabah erken saatlerde yaptığı operasyonda 51 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonun devlet hastaneleri ile belediyelerin temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerine fesat karıştırıldığı, gözaltına alınanlar aralarında devlet memurlarının da bulunduğu öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün bir yıldır sürdürdüğü teknik takip ve soruşturma sonunda sabah erken saatlerde operasyon için düğmeye basıldı. Aralarında İstanbul, Ankara, Trabzon, Diyarbakır, Ordu ve Ağrı'nın da bulunduğu illerin emniyet müdürlükleriyle eşzamanlı operasyonda ilk aşamada 51 kişi gözaltına alındı. İzmir merkezli operasyonda gözaltı sayısının artabileceği bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında devlet memurları, üst düzey kamu görevlilerinin de bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin devlet hastaneleri ile ve belediyelerin yemek, temizlik ve güvenlik ihalelerine fesat karıştırmakla suçlandıkları kaydedildi. Şüpheliler hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç örgütüne üye olmak, kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan ihalelere fesat karıştırmak tehdit, kamu ihale kanununa muhalefetle' suçlandıkları bildirildi.

10 KİŞİ İZMİR'E GETİRİLDİ

İzmir merkezli 20 ilde, belediye ve hastanelerin yemek, temizlik, güvenlik ihalelerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda, İstanbul'da gözaltına alınan zanlılardan 10'u İzmir'e getirildi. Bu arada gözaltına alınan zanlılar arasında İzmir Eğitim Hastanesi Başhekim Yardımcısı K.T. ile AK Parti Narlıdere eski ilçe Başkanı E.B.'nin de bulunduğu da ileri sürüldü.

Diğer illerde gözaltına alınan zanlıların Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilmesinin ardından, sorgulamanın başlayacağı bildirildi. Şüphelilerin verdikleri ifadeler doğrultusunda yeni gözaltıların olabileceği belirtildi.

BÜYÜKŞEHİR'DEN DE GÖZALTI

İzmir merkezli 20 ilde, belediye ve hastanelerin yemek, temizlik, güvenlik ihalelerine fesat karıştırdıkları gerekçesiyle düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan 51 kişi arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Alım Şube Müdürü M.S.'nin de bulunduğu öğrenildi.

AĞRI GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI DA GÖZALTINA ALINDI

Ağrı Gazeteciler Caemiyeti Başkanı Alaattin Arslan, İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alındı. Arslan, Ağrı Valisi Mehmet Çetin ile birlikte gittiği Almanya gezisi dönüşü evinde gözaltına alınarak İzmir'e götürüldü

Almanya'nın Bremen kentinde bulunan Galatasaray Taraftarlar Derneği tarafından yapılan yardım için Ağrı Valisi Mehmet Çetin ile gittiği yurt dışı gezisinden dönen Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan, bugün sabah saatlerinde düzenlenen operasyonla evinde gözaltına alındı. Merkezi İzmir olan operasyonda Devlet Hastanesi'nin temizlik ihalesine fesat karıştırdığı iddiasıyla gözaltına alınan Aslan bugün öğlen saatlerinde 2 polis eşliğinde İzmir'e götürüldü.

Temizlik şirketi sahibi ve Ağrı Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alaattin Aslan, Ağrı Devlet Hastanesi, Ağrı Kadın Doğum Hastanesi ve Doğubayazıt Devlet Hastanesi temizlik işlerinin de ihalelerini aldı. Aslan geçtiğimiz 20 Haziran 2008 günü Ağrı Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü operasyonda temizlik, güvenlik ve yemek ihalelerine fesat karıştırdıkları iddiasıyla gözaltına alınmış ve 86 gün cezaevinde kalmıştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title