Haberler

İzmir Batman Şehidi Astsubay Ömer Yiğit Ulus Toprağa Verildi - 1

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde şehit olan Astsubay Ömer Yiğit Ulus'un cenaze töreninde acılı baba Yücel Ulus, "Dimdik duracağım, hainleri, şerefsizleri sevindirmeyeceğim" dedi.

BATMAN'ın Hasankeyf ilçesinde, PKK'lı teröristlerin, zırhlı askeri aracın geçişi sırasında, tuzakladıkları el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu şehit olan askerlerden Astsubay Ömer Yiğit Ulus'un cenazesi, İzmir Çiğli'deki 2'nci Ana Jet Üs Komutanlığı'na uçakla getirildi. Buradan da askeri helikoptere alınan şehit askerin cenazesi, memleketi Bergama'ya götürüldü. Bergama'da cenaze aracına alınan şehit Ömer Yiğit Ulus'un Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla son kez baba evinin bulunduğu kırsal Hamzalı Süleymaniye Mahallesi'ne getirildi. Burada şehit asker için Türk bayrakları asılı olana baba evinini önünden son kez helallik alındı. Bu sırada oğullarını şehit veren anne Şükran Ulus (53) ve baba Yücel Ulus (54) ile yine astsubay olan kardeşi Çağrı Ulus, yakınları ve mahalle halkıyla helallik verdikleri şehit asker için dua etti. Bu sırada ağlayan yakınlarının aksine şehit ağabeyi gibi astsubay olan Çağrı Ulus, "Ağlamayacağım, hainleri sevindirmeyeceğim" dedi. 6 yıl uzman çavuşluk yaptıktan sonra astsubaylığa geçen ve bekar olan şehidin cenazesi daha sonra tören için ilçe merkezine götürüldü. Cenaze, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Kurşunlu Camii önüne konulan musalla taşına bırakıldı. Meydanda Baba Yücel Ulus, anne Şükran Ulus ve kardeşi Astsubay Çağrı Ulus ile yakınları taziye dileklerini kabul etti. Acılı aileyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Ak Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko, Kamil Okyay Sındır, Murat Bakan, Mehmet Ali Çelebi, Bedri Sertel, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray ile siyasetçiler kamu yöneticileri ve askerler yalnız bırakmadı.

TABUTUN BAŞINDA DİMDİK BEKLEDİLER

Namaz öncesinde ve sırasında baba Yücel Ulus ile şehidin kardeşi Çağrı Ulus, tabutun başında bekledi. Acılı babayı kendi acısını yüreğine gömen oğlu Çağrı Ulus teselli etti. Bu sırada şehit babası "Dimdik duracağım, hainleri, şerefsizleri sevindirmeyeceğim" dedi. İkindi namazını kılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, hem şehit babasına hem de şehidin kardeşine sarılıp, baş sağlığı diledi. Bu sırada Süleyman Soylu'nun omzuna başını koyan şehit babası Yücel Ulus, gözyaşı döktü ve oğlu ile şehit silah arkadaşlarının intikamının alınmasını istedi. Bakan Süleyman Soylu da şehitlerin intikamının alınacağını ifade etti.

İKİ BAKAN TABUTA OMUZ VERDİ

İkindi vakti kılınan namazın ardından bakanlar Süleyman Soylu ile Bekir Pakdemirli, şehit askerini Türk bayrağına sarılı tabutuna omuz verdi ve top arabasına kadar taşıdı. Şehit askerin cenazesi, tören yürüyüşünden sonra ilçe mezarlığındaki şehitliğe gömüldü. Bu sırada toplanana binlerce vatandaşta terörü lanetledi, protesto etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Batman Ulus Güncel Haberler

title