Haberler

İzmir: Balaban Köyü, "en Çevreci Köy" Seçildi

İzmir Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında her yıl verilen ''En Çevreci Köy'' ödülünü, Kınık İlçesi'ne bağlı Balaban Köyü aldı.

İzmir Çevre ve Orman Müdürlüğü'nce Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında her yıl verilen ''En Çevreci Köy'' ödülünü, Kınık İlçesi'ne bağlı Balaban Köyü aldı.

Çevre ve Orman Müdürü Osman Tatar, köyde düzenlenen ödül töreninde, müdürlük olarak her yıl köylerde yapılan duyurunun ardından başvurular

arasından en çevreci köyün uzman heyet tarafından belirlendiğini söyledi. Karar verirken köyün altyapısı, muhtarlığı, meydanı, çevresel değerlere saygılı oluşu gibi kriterlerin dikkate alındığını belirten Tatar, ''Bu, sembolik bir olay da olsa biz her yıl farklı kırsal alanlarda yeni hizmet ve projeleri götürmek için bunu bir vesile olarak ele alıyoruz. Bu yıl da Kınık'ın Balaban Köyü seçildi. En kısa sürede ağaçlandırma projelerimizi, ORKÖY projelerimizi götüreceğiz ve köyleri il müdürlüğümüze bağlı şubelerin hizmetlerinden, donanımlarından yararlandıracağız'' dedi.

İzmir Vali Yardımcısı Fethi Özdemir ise yaptığı konuşmada, "İzmir'in 28 ilçesinde ve onlarca köyün arasında Balaban Köyü'nün en çevreci köy seçilmesiyle ben köylü vatandaşlarımızı yürekten kutluyorum. Dünya hızla küçülüyor global olarak iklimler değişiyor, insanoğlu çevreyi allak bullak ediyor. Her insanın çevresine saygılı olması gerekir. Torunlarımıza emanet olan dünyamızı en iyi şekilde korumalıyız" diye konuştu.

Köy muhtarı Hamit Çetinkaya da, "Köyümün böyle bir ödülü almasında en büyük pay halkımındır. Kazandığımız ödüle her zaman layık olmaya çalışacağız" dedi.

Kınık Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekiplerinin de bir gösteri sunduğu törende Çevre ve Orman Müdürü Tatar, Balaban Köyü Muhtarı Hamit Çetinkaya'ya ödül belgesini ve İzmir İl Çevre Koruma Vakfı'nca verilen 5 bin YTL para ödülünü verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title