Haberler

İzmir: Bal'ın Gurur Günü

- 2006 Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS)ilk Bin Öğrenci Arasına Giren Bornova Anadolu Lisesi'nin (Bal) 35 Öğrencisi Düzenlenen Törenle Ödüllendirildi. Törende Konuşan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, Başarılı Gençler Olarak Yetişmeleri İçin Sadece Puan Almanın ve Sınav Başarısı Kazanmanın Yetmediğini Belirterek, "Araştırmacı, Sorgulayacı Gençler Olarak Yetişmelisiniz" Dedi.

- 2006 Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS)ilk bin öğrenci arasına giren Bornova Anadolu Lisesi'nin (BAL) 35 öğrencisi düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törende konuşan İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, başarılı gençler olarak yetişmeleri için sadece puan almanın ve sınav başarısı kazanmanın yetmediğini belirterek, "Araştırmacı, sorgulayacı gençler olarak yetişmelisiniz" dedi.

2006 ÖSS'da ilk bine giren BAL öğrencisi 35 gencin ödüllendirilmesi amacıyla bugün bir tören düzenlendi. BAL'de düzenlenen törene İzmir Valisi Köksal'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yusuf Ali Karaman, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Bornova Kaymakamı Mustafa Dündar, davetliler, öğrenciler ve veliler katıldı. Törendeki konuşmasında, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti gençlere emanet ettiğini, bu nedenle gençlere büyük iş düştüğünü, sadece ÖSS'da başarılı olmanın yetmediğini kaydeden Vali Köksal, öğrencilerin üniversitede kendilerini iyi yetiştirmesi gerektiğinin altını çizdi. BAL'ın İzmir'deki eğitim kurumları arasında müstesna bir yere sahip olduğunu, bu nedenle ilk bine giren 35 değil, 100 öğrenciye ödül vermeyi gönlünün arzu ettiğini vurgulayan Köksal, belli bir başarı ile yetinmek yerine daha fazla başarının hedeflenmesini gerektiğini söyledi. Türkiye'nin gençlerden çok şey beklediğini, çağında değiştiğini belirten Vali Köksal, öğrencilerden çalışarak daha üst seviyelere çıkmalarını istedi. Köksal, "İnşallah BAL'ın gelecek sene ilk bine 100 öğrenci çıkaracağını göreceğiz. Araştırmacı, sorgulamacı gençler olarak yetişmelisiniz. Başarınız sizin olduğu gibi Türkiye'nin de başarısıdır. Yerel yöneticilerin, hayırseverlerin eğitime bu kadar önem verdiği bir şehirde bu başarılı görmek doğal" diye konuştu.

Eğitime destek veren hayırseverlere de teşekkür eden Köksal, "Daha yukarıyı hedeflemek zorundayız" dedi.

BAL'ın taban ve tavan puan itibariyle İzmir'de en yüksek puanla öğrenci alan bir orta öğretim kurumu olduğunu vurgulayan İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan'da, İzmir'in üniversiteye öğrenci yerleştirmede son 10 yıl içerisinde her yıl biraz daha başarılı bir grafik ortaya koyduğunu bildirdi. Bu yıl İzmir'de 76 bin öğrencinin ÖSS'na girdiğini belirten Aydoğan, "Bu sene ÖSS'ye giren 76 bin öğrencinin yüzde 46'sı üniversiteli oldu. Türkiye ortalaması yüzde 1'lerdeyken, İzmir'de yüzde 46'lık bir başarı elde edilmiştir. BAL'ın başarısı da İzmir'in başarısını yükseltmektedir. BAL 376 öğrenci mezun ediyor, bunlardan 35'i ilk binin arasına giriyor, bu önemli bir başarıdır" şeklinde konuştu.BAL Müdürü Sefer Aktaş ise, bu yıl 377 öğrenci mezun ettiklerini, bu öğrencilerden 376'sının ÖSS'nı kazandığını, 292'sinin bir üniversiteye yerleştiğini kaydetti.

Konuşmaların ardından 2006 ÖSS'da ilk bine giren 35 öğrencinin ödülleri ve hediyeleri Vali Köksal ile diğer davetliler tarafından verildi.

(ERG-Mİ-

(ERG-Mİ-)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title