Haberler

İzmir: Bakan Koç İzmir'de

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yepyeni bir müzecilik anlayışıyla sağlam bir müzeciliği Türkiye'de oturtmaya çalıştıklarını belirterek, "15 müzeyi bakanlığıma alacağım, diğerlerini valilere bırakacağım. 'Belediyelere, özel idareye verilmez' diyorlar bal gibi verilebilir" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, yepyeni bir müzecilik anlayışıyla sağlam bir müzeciliği Türkiye'de oturtmaya çalıştıklarını belirterek, "15 müzeyi bakanlığıma alacağım, diğerlerini valilere bırakacağım. 'Belediyelere, özel idareye verilmez' diyorlar bal gibi verilebilir" dedi.

Bergama Belediyesi tarafından düzenlenen 70. Uluslararası Bergama Kermesi'nin açılışına katılmak üzere İzmir'e gelen Bakan Atilla Koç, Alsancak semtinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'na devredilen Tekel binalarında incelemelerde bulundu. Burada basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Bakan Koç, müzelerden eserlerin çalınmasıyla ilgili olarak, "Bunları 15 gün, 1 ay önce demiştim. Hadiseler ortaya çıkacak, biz de üzerine gideceğiz. Yepyeni bir müze anlayışıyla sağlam bir müzeciliği Türkiye'de oturtmaya çalışıyoruz. Bu laflar çok çıkar, içinde magazin olur, asparagas olur. Bizim hiçbir meseleye 'bu asparagastır' diye üzerine gitmemek gibi bir lüksümüz olmayacak. Hepsinin üzerine gittik ne çirkinlik varsa, o çirkinliğin üzerine gidip güzelleştirmeye çalışıyoruz. Müzelerimizin kayıtlarını, envanterlerini sağlamlaştıralım. Elektronik ortamda resimlendirelim. Dış ve iç eleman ekiplerini kuralım. Müzeyi nasıl ziyaret edilebilir bir yer haline getireceğiz, bunun altyapısını hazırlayalım. Bunun düzelmesi için meselelerin ortaya konulması gerekiyor. Bu kamuoyu da oluşturur. Bu ay 2007 bütçesinin ön hazırlıklarını yaptığımız bir ay. 93 müzenin birinci sınıf düzenlenmesi de mümkün değil. 15 müzeyi bakanlığıma alacağım, diğerlerini valilere bırakacağım. Belediyelere, özel idareye verilmez diyorlar bal gibi verilebilir" dedi.

Bakan Koç, soruşturmaların ne zaman sonuçlandırılacağı sorusu üzerine ise, "Ben hayatımda çalışkan bir adamım. İçsel duygularıma güvenen bir adamım. Hiçbir zaman falcılık yapmam. Bir meselenin üzerine gidiyorsun o meseleden sonra bir başka mesele daha çıkıyor. Kendimin ve bürokratlarımın zamanlarıyla kayıtlıyım. Ben günde 18 saat çalışıyorum. Aralık ayında Türkiye'nin kültür master planı bitecek. Biz geldiğimizde 93 müzenin 35'i kapalıydı. 29'unu açtım, 4 tanesi de bu yıl açılacak. Milet Müzesi ile Eskişehir Müzesi 2007'ye kalır diyorum" diye konuştu.

Bodrum Müzesi'ndeki tartışmalara neden olan yazıyla ilgili soruyu da cevaplandıran Bakan Koç, "Ben ilmi olarak araştırdım. Arkadaşlarım bunun sahte olduğu, sonradan yazdırıldığı şeklinde rapor verdi. Gereğinin araştırılması için yazı yazarken, incelenmesi ve gerekiyorsa soruşturma yapılması diye yazı yazıldı. Araştırmaya, soruşturmaya başladık. Benim duruşum her zaman hukuki olmalıdır" şeklinde konuştu.

Bakan Koç, Tahran-İzmir arasında başlatılması gündeme gelen charter uçak seferleri konusunda da kendisinin değil Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İranlı yetkililerle görüştüğünü ifade ederek, yarın İran'a gideceğini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title