Haberler

İzmir, Avrupa Gençlik Başkenti olmak için kolları sıvadı

Güncelleme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir'in 2023 Avrupa Gençlik Başkenti unvanı alması için kolları sıvadı. Avrupa Gençlik Forumu'na resmi başvuru önümüzdeki Ocak ayında yapılacak.

Gençlerin kentteki karar verme süreçlerine katılımını amaçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi "genç dostu İzmir" yolunda bir adım daha atıyor. Büyükşehir, 2023 Avrupa Gençlik Başkenti olmaya hak kazanabilmek için önümüzdeki Ocak ayında Avrupa Gençlik Forumu'na resmi başvuruda bulunacak. Başvuru öncesinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve gönüllü gençlerle birlikte çalışmaları ise sürüyor. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle yapılan İzmir Gençlik Atölyesinde eğitim, öğretim, istihdam, girişimcilik, sağlık ve refah, kültür, gençlik katılımı, gönüllü faaliyetler, kentte yaşam ve güvenlik başlıkları ele alınarak sorunların çözümü için ortak öneriler geliştirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesinin halen kentte gençlerle birlikte yürüttüğü projelerin bazıları şöyle:

Abla-Ağabey-Kardeş Projesi

Proje kapsamında, yeterli olanaklara sahip olmayan çocuklar rol model olarak benimseyebilecekleri üniversiteli veya üniversite mezunu gençlerle buluşturuluyor. 2007'den beri uygulanan proje kapsamında bugüne kadar 15 bin üniversiteli genç aracılığıyla 12 bin kardeşe ulaşıldı. Sürdürülebilirlik Akademisi, Sürdürülebilir İş Ödülleri 2019'un Sosyal Etki kategorisinde 22 proje arasında Abla-Ağabey-Kardeş Projesi'ni en iyi proje olarak seçmişti.

İzmir gençlere kucak açıyor

İzmirli gönüllü gençler, kayıt dönemlerinde kente gelen gençleri ve ailelerini otogarda sıcak çorba, çay ve poğaça ikramıyla karşılıyor. Barınma ve kayıt konusundaki soruları yanıtlanan öğrenciler ücretsiz servislerle üniversitelerine ulaştırılıyor.

Birlikte kolaylaştıralım hayatı

Liselerdeki gençlere olumlu düşünme, hedef ve amaç oluşturma, kişisel farkındalık, dijital şiddet, sosyal medya okur yazarlığı, teknolojinin mesleklere etkisi eğitimi veriliyor. Yaşadıkları sınav baskısına karşı da uzmanlarla bir çalışma yapılıyor. Üniversitelere teknik gezi yapılarak gençlerin okumak istedikleri bölümler ve mesleklerle ilgili bilgi alması sağlanıyor.

Mahallemizde film çekiyoruz

Kısa film eğitimi alarak kendi filmlerini çeken gençler, bir fikrin öyküden senaryoya dönüşmesini, çekim yöntemlerini ve kurguyu öğrendikleri gibi oyunculuk görevini de bizzat kendileri üstleniyor.

Agora'da bir yaşam atölyesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Agora'da bir yaşam atölyesi'nde zorunlu göçmenleri psiko-sosyal açıdan desteklemek amacıyla eğitim faaliyetleri, sosyal ve kültürel aktiviteler düzenleniyor.

Gençlik Festivali

Türkiye'nin dört bir yanından gelen üniversiteli öğrenciler 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı İzmir'de Gençlik Festivali'yle kutluyor. İnciraltı Kent Ormanı'nda çadır kuran gençler 3 gün boyunca spor etkinlikleri, yarışmalar, kültürel aktiviteler ve konser programlarıyla dolu dolu bir festival geçiriyor. İzmir Gençlik Festivali 2019'da altıncısı düzenlenen Shining Star Awards-Eğlence, Etkinlik ve Rekreasyon Ödülleri yarışmasında yılın en iyi festivali ödülünü aldı.

Havagazı Gençlik Meclisi

Tarihi Havagazı'nda oluşturulan gençlik merkezinde 18-30 yaş arası üniversite öğrencisi veya mezunu gençlere yönelik tiyatro, diksiyon, hitabet sanatı, beden dili ve iletişim, yoga, fotoğrafçılık, latin dansları, işaret dili kursları düzenleniyor. Kurslardan bin 500 genç yararlanıyor.

Avrupa Gençlik Başkenti başvuru süreci nasıl işliyor?

Avrupa Gençlik Başkenti unvanının amacı kentte, altyapıdan kültürel eğitim programlarına kadar her alandaki karar alma süreçlerine ve bu süreçlerin uygulamalarına genç bakış açısını kazandırabilmek olarak tanımlanıyor. Avrupa Gençlik Başkenti unvanı için Avrupa Birliği ya da Avrupa Konseyi üyesi ülkelerin belediyeleri Avrupa Gençlik Forumu'na başvuruda bulunuyor. Başvuru ve seçim süreci üç turdan oluşuyor. İlk başvurular Ocak'ta yapılıyor. Unvan için yarışacak 5 kent Mart'ta açıklanıyor. Finale kalan kentler, haziran-ağustos ayları içinde ikinci başvurularını yapıyor. Kasımda ise aday kentler Brüksel'de jüri üyelerine projelerini sunuyor. Jürinin kararının ardından ise kazanan kent açıklanıyor.

İlk Avrupa Gençlik Başkenti olarak seçilen Rotterdam'ı (Hollanda) sırasıyla Turin (İtalya), Antwerp (Belçika), Braga (Portekiz), Maribor (Slovenya), Selanik (Yunanistan), Cluj-Napoca (Romanya), Gence (Azerbaycan), Varna (Bulgaristan), Cascais (Portekiz), Novi Sad (Sırbistan) izledi. Önümüzdeki üç yılın Avrupa Gençlik Başkentleri ise Amiens (Fransa), Klaipeda (Litvanya) ve Tiran (Arnavutluk) olacak. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği İzmir Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title