Haberler

İzmir: Arap Deresi'ndeki Çalışmalar Tamamlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün, Arap Deresi'ni kirlilikten korumak için başlattığı dere tabanı ıslah çalışmaları tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün, Arap Deresi'ni kirlilikten korumak için başlattığı dere tabanı ıslah çalışmaları tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ağustos ayı sonuna kadar çalışmaların tamamlanacağını ve derenin, kışa hazır olacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Yapılan tüm bu çalışmaların sonucunda, dere tabanı betonlandığı için dipteki balçıklanma ve birikme, ortadan kalkmış olacak. Daha önce, balçık ve su altında kalan ve gözle görülmeyen tüm delikler kapatıldığı için kirlenmeye yönelik herhangi bir sızıntı da olmayacak. Dere tabanı temiz kalacak ve temizliğini daha kolay yapacağız. Dere tabanında birikme olmayacağı için koku oluşumunu da engellenmiş olacağız" diye konuştu.

Arap Deresi'ne, gözetim dışında tabandan gelebilecek sızıntıları ve kokuyu önlemek için başlatılan dere tabanı ıslah çalışmaları, İZSU ekiplerinin çalışmalarıyla tamamlandı. Arap Deresi'nin Meles Deresi ile birleştiği noktadan, Halkapınar Çöp Transfer İstasyonu'na kadar olan bölümünde, dere tabanı ıslah edildi. Pompalar yardımıyla derenin içindeki su çekilerek, dipteki balçıklar temizlendi. Balçık altında kaldığı için tespit edilemeyen deşarj noktaları, tek tek betonla kapatıldı. Kuru hale getirilen derenin tabanına taş basılarak, dere tabanı ıslahı yapıldı. Basılan taşlarla sağlam bir zemin oluşturuldu. Ardından, derede betonlama çalışmaları başladı. Çalışmalar, 15 gün içinde tamamlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title