Haberler

İzmir AOSB'deki Arazi Satışı

Güncelleme:

İzmir AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Uğurtaş, bir süre önce Tariş Pamuk Birliği'nden satın aldıkları araziyle ilgili birliğin kendilerine yönelttiği "haksız rant elde edildiği" iddialarının çok üzücü olduğunu söyledi.

İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, bir süre önce Tariş Pamuk Birliği'nden satın aldıkları araziyle ilgili birliğin kendilerine yönelttiği "haksız rant elde edildiği" iddialarının çok üzücü olduğunu, arazinin nasıl değerlendirileceği konusunda Pamuk Birliği'nin haberdar olduğunu söyledi.

Uğurtaş, Tariş Pamuk Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar'ın Çiğli İplik Fabrikasının 400 dönümlük arazisinin İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'ne satılması sonrası arazinin sanayi parseli ve ticaret alanı olarak planlanarak yeniden satışa sunulmasına itiraz ettiğini hatırlatarak, Tariş yöneticilerinin arazinin nasıl değerlendirileceğini alım satım işleminin başından bu yana bildiğini iddia etti.

Arazinin alınması için kendilerine teklif getirildiğini söyleyen Uğurtaş, şöyle konuştu:

"Tariş Pamuk Birliği, OSB sınırları içinde kalan 400 bin metrekarelik arazinin parsellenmesi için OSB yönetimine başvuruda bulundu. Ancak yasaya göre arazi sahiplerinin parselleme yapılmasına izin verilmiyor. Biz de parselleme işleminin sadece OSB yönetimlerine ait arazilerde yapılabildiğini aktardık. Pamuk Birliği o dönemdeki borçları nedeniyle araziyi satışa çıkardı. AOSB'den başka alıcı çıkmadı. Arazinin alımı konusunda yetki almak için düzenlediğimiz olağanüstü genel kurulda da 400 bin dönümlük alanı ticaret alanı ve sanayi parseli olarak değerlendireceğimizi açık açık belirttik. Bunların kayıtları var. Birlik yöneticileri de bize o gün teşekkür etti. Alım satım işlemi bittikten sonra hazırladığımız imar planı 1 ay askıda kaldı. Bu plana ne Tariş ne başka bir kurum itiraz etti. İmar planına göre 200 bin metrekarelik bölümde alışveriş merkezi projesi gündeme gelince birden Tariş Pamuk Birliği'nin itirazları gelmeye başladı. Arazinin nasıl değerlendirileceğini baştan bu yana biliyorlardı, süreç içinde de hiçbir itirazda bulunmadılar. Ne zaman son aşamaya gelindi şimdi haksız rant yaratıldığı iddialarını ortaya atarak bizi karalamaya çalışıyorlar."

Projeleri Engellemeyecek

Tariş Pamuk Birliği'nin konuyla ilgili iki mahkemeye talep ettiği yürütmeyi durdurma talebiyle suç duyurusunda bulunduğunu, ancak reddedildiğini, son olarak Asliye Ticaret Mahkemesine gabin hakkı davası açtığını söyleyen Uğurtaş, bu davaların sanayi parseli satışı için 20 Mart'ta yapılacak açık artırma ve alışveriş merkezi projesini engellemeyeceğini ifade etti.

Uğurtaş, "Tariş Pamuk Birliği'nin iddiaları çok üzücü. Bizi kamuoyuna fırsatçı, spekülatör, kötü niyetli gibi lanse etmeye çalıştılar. Yalan ifadelerle bizi karalamaya çalışıyorlar. Konuyla ilgili dava açmaya hazırlanıyoruz" diye konuştu.

Tariş Pamuk Birliği'nin yaşadığı mali darboğaz nedeniyle Mart 2010'da kapanan Çiğli İplik Fabrikası, 73 milyon 250 bin lira bedelle İzmir AOSB yönetimine satılmış, AOSB de araziyi ikiye bölerek 38 sanayi parseli ve 200 bin dönümlük alışveriş merkezi arazisi şeklinde imar düzenlemesine gitmişti. Sanayi parsellerinin metrekaresi 400 lira muhammen bedelle 20 Mart'ta açık artırmaya sunulacağı, alışveriş merkezi projesi için ise yıllık kira getirisi 15 milyon dolar üzerinden bir grupla görüşmelerin devam ettiği açıklanmıştı.

- İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Mustafa Kemal Atatürk Tariş İzmir Yerel Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title