Haberler

İzmir Alzheimer ve Parkinson Hastası Yaşlı Adam 3 Gündür Kayıp

İzmir'in Bornova ilçesinde oturduğu evinden geçen Pazartesi günü ayrılıp geri dönmeyen 65 yaşındaki parkinson (yürüme, konuşma ve yemek yemede zorluk yaratan hastalık) ve alzheimer hastası Bahattin Özer'i arama çalışmaları sürüyor.

Olay, geçen Pazartesi günü saat 11.00 sıralarında, Naldöken Mahallesi'nde gerçekleşti. Parkinson ve alzheimer hastası olduğu belirtilen 65 yaşındaki Bahattin Özer, kıraathaneye gideceğini söyleyip evden çıktı. Özer'in bir daha eve gelmemesi üzerine endişelenen aile yakınları, Pazartesi günü saat 21.00 sıralarında durumu polise bildirdi. Polis ekipleri, yaşlı adamın bulunması için başlattığı çalışma kapsamında, Özer'in uğradığı kıraathanede ve ilçe genelinde çalışma başlattı. Özer'in aile yakınlarıyla birlikte kıraathanenin bulunduğu Naldöken Meydanı'ndaki işyerlerinin güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, yaşlı adamın Pazartesi günü saat 16.00 sıralarında kıraathaneden ayrılıp, mahallenin batı tarafına doğru gittiğini tespit etti. Çalışmaların yoğunluğunu bu yöne kaydıran ekipler, arama kurtarma köpekleri ile çalışmalarını sürdürdü. Özer'in aile yakınları da, AKUT ve polis ekiplerinin yürüttüğü çalışmalara destek verdi. Babasının hayatından endişe ettiklerini belirten Özer'in kızı Pınar Tutak (30), "Herkes saat 16.00'a kadar babamın kıraathanede olduğunu söylüyor ama sonrasını ne göre n ne duyan var. Nereye gidebilir bu adam, yer yarılıp yerdin dibine giremez ya. Herkesin 'görmedik' demesi çok garip. Ben, para için kaçırılmış olabileceğini düşünüyorum. O gün üzerinde kaç para vardı bilmiyorum. Pazar günü kendisine yeni pantolon ve gömlek almış. Pazartesi de işte bu olay oluyor. Babam parkinson hastası olduğu için, eğer para için kaçırıp da bir yere attılarsa düştüğü yerden de kalkamaz. Ben kızıyım ve hayatından şüphe ediyorum." dedi.

Özer'in gelini 28 yaşındaki Yıldız Özer ise, "Biz ilk gün dağlarda falan sandık, olur da oralara gider düşer diye. Zaten parkinson hastası. Biz hayatından endişe ediyoruz, acaba düştü mü ya da birileri götürdü de başına bir şey mi geldi diye korkuyoruz. Akli dengesi yerinde aslında, unutkanlığı ilaç kullanmadığı zaman oluyor, ilaç kullandığı zaman bir sorun olmuyor. 3 gündür ilaç da kullanmıyor kayıp olduğu için. Kıraathaneden gecikince ben bir komşumdan rica ettim git arabayla al gel diye. Gitti, 10 dakika önce kalktığını söylemişler ve o zamandan beri kayıp. Oturup yemek de yiyordu, mağazaya gidip kendine kıyafet de alıyordu... Biz birilerinin kaçırdığından şüpheleniyoruz. Nereye gitti, kiminle gitti, arabayla mı gitti, dolmuşla mı gitti, bilen gören kimse yok mu gerçekten çok tuhaf. Herkes görmedim diyor. Benim kayınpederimin ailesi çok geniş, büyük bir aile. Kayınpederim çok iyi bir insan, çoluk çocuk onun için ağlıyor. Rahatsızdı, bizim bildiğimiz kadarıyla bir borcu harcı yoktu. Belki birileri bizden habersiz kandırmış da olabilir ama bizim öyle bir şeyden haberimiz yok.

Yaşlı adamın damadı Veysi Tutak da, "Sivil ekipler, AKUT, polis ekipler ile baya kapsamlı çalışmalar yapılıyor. Sabah 11.00'dan akşam 18.00'a kadar arıyoruz. Köpekler belli bir yere kadar kokuyu takip ediyor ama çimento fabrikası civarında koku dağıldığı için köpekler de duruyor. Bu yüzden biz o noktadan sonra arabayla kaçırılmış olabileceğinden şüpheleniyoruz. Herkes biz kıraathanede gördük diyor ama nereye gittiğini kimse bilmiyor. Yahu bu adam uçmadı ya, yer yarıldı da yerin dibine mi girdi." dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bornova Tutak İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title