Haberler

İzmir: Aliağa Belediyesi'nde Kalite Yönetim Sistemi Birimi Kuruldu

İzmir'in Aliağa Belediyesi, "Toplam Kalite Yönetimi Belgesi" almak için çalışma başlattı. Belediye bünyesinde kurulan Kalite Yönetim Sistemi Birimi'nde belirli bir sistem dahilinde verilecek eğitimler sonucunda, kurumun kusursuz bir düzen içinde çalışmasının sağlanacağı bildirildi.

İzmir'in Aliağa Belediyesi, "Toplam Kalite Yönetimi Belgesi" almak için çalışma başlattı. Belediye bünyesinde kurulan Kalite Yönetim Sistemi Birimi'nde belirli bir sistem dahilinde verilecek eğitimler sonucunda, kurumun kusursuz bir düzen içinde çalışmasının sağlanacağı bildirildi.

Aliağa Belediyesi'nde Kalite Yönetim Sistemi Birimi'nin kurulmasını değerlendiren Aliağa Belediye Başkanı Tansu Kaya, "Aliağa Belediyesi, Toplam Kalite Yönetim Sistemi'ne geçtiğinde, belediyeye müracaatı olan bir vatandaşımız, konunun hangi aşamada olduğunu, nerde sonuçlanacağını bilgisayar ortamında görebilecek. Aksayan bir işin nerede takıldığı, neden aksadığı anında tespit edilebilecek" diye konuştu. Toplam Kalite Yönetimi'ne geçilmesi için çalışmaların başladığını belirten Başkan Kaya, bu sistem sayesinde belediye hizmetlerindeki işleyişin olumlu olarak sürekli gelişeceğini kaydetti. Başkan Kaya; sistemin, üst yönetime etkili ve sistematik bilgi aktarımı, yetki ve sorumlulukların net olarak çizilerek iş performansının artırılması, kurum içi işlemlerin kolay anlaşılması ve analiz edilmesi, verimliliğin ve kalitenin artırılması, vatandaş memnuniyetinin artırılması, aynı oranda memnuniyetsizliklerin azaltılması, kalite ile ilgili artan bilgi ve yüksek motivasyonun, personelin tecrübelerinin sürekli olarak gelişerek büyümesi, iş ve evrak akışının daha düzenli hale gelmesi, görev tanımı ve talimatların çerçevesinin çizilmesi, yetki ve sorumlulukların daha net hale gelmesi, uygun olmayan işlerden doğan maliyetlerin ortadan kaldırılması gibi konularda sürekli artan bir fayda sağlayacağına işaret etti.

Türkiye'de sadece Pendik, Eminönü, Tarsus ve İskenderun belediyelerinin sahip olduğu 4 adet kalite belgesine yakın bir zamanda Aliağa Belediyesi'nin de sahip olacağına dikkat çeken Başkan Kaya, Kalite Yönetim Sistemi sayesinde belediyede değişen bir musluktan dahi bilgisayar ortamında haberdar olunacağını belirtti. Kalite Yönetim Sistemi Birimi'nde yapılan çalışmalar neticesinde Aliağa Belediyesi'nin ISO 9001:2000 (Kurumun Kalite Güvenliği), ISO 14001 (Çevre Sağlığı ve İş güvenliği), ISO 18001 (İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği) ve HACCP (Gıda Güvenliği) belgelerine sahip olacağını söyleyen Başkan Kaya, "Bundan böyle artık vatandaşlarımız HACCP sayesinde güvenilir gıda tüketecek, ISO belgeleri ile de çalışanların güvenliği ve sağlığı daha standart hale gelecek. Daha sağlıklı yaşanabilir bir çevrenin oluşması sağlanacak" ifadelerini kullandı.

Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Baydur Onaran'ın koordine ettiği Kalite Yönetim Sitemi Birimi'ne WQS (World Quality System) firmasının danışmanlık yaptığı bilgisini veren Başkan Kaya, yaklaşık 5 aylık bir süre boyunca sürecek olan çalışmalar ve eğitim seminerleri sonucunda oluşacak sistemin işlerliğini TÜV'den (Alman Akraditasyon Kurumu) gelen bir heyetin denetleyeceğini ifade etti. Başkan Kaya, dünya çapında kabul görmüş ve tamamen tarafsız olarak yapılan bu denetlemeler sonucunda, Aliağa Belediyesi'nin kalite belgelerini almaya hak kazandığına karar verileceğini söyledi.

Kalite Yönetim Sistemi'ni koordine eden Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Yaşar Baydur Onaran da, Aliağa Belediyesi'nin bu çabalarının neticesine bağlı olarak, Aliağa'da yaşayan her vatandaşın iş ve yaşam kalitesinin artmış olacağına işaret etti. Onaran, "Aliağa Belediyesi, Aliağa'yı daha ileriye götürmek için bu ve buna benzer çalışmaların takipçisi ve araştırıcısı olacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title