Haberler

İzmir 5 Bini Aşkın İnovasyon Meraklısını Ağırlamaya Hazır

Güncelleme:

'Türkiye İnovasyon Haftası 2015' İzmir ile başlıyor

Türkiye İnovasyon Haftası 2015 İzmir'de geniş bir katılım ile start alıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir Valisi Mustafa Toprak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk'ün açılış konuşmaları ile başlayacak etkinliklere oda ve borsa başkanları, üniversite rektörleri ve 5 bini aşkın katılımcı bekleniyor.

Türkiye İnovasyon Haftası 2015'in ilk durağı geçtiğimiz yıl olduğu gibi yine İzmir. 19-20 Mart 2015 tarihlerinde Swissotel'de iki gün devam edecek etkinliklere; yurtdışından ve Türkiye'den davet edilen birçok uzman, konuşmacı ve panelist katılacak, çeşitli workshoplar ile inovasyon kültürü katılımcılarla paylaşılacak.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk, "Türkiye İnovasyon Haftası 2015 İzmir Buluşması'nda tüm katılımcılarımıza inovasyon, teknoloji, tasarım, mobil gelecek, geleceğin kentleri, sıradışı kadınlar, televizyon dizileri, iş dünyasına yön verenler, markalaşma, kariyer gibi temalarla inovasyonu sevdirmeye hazırlandık. Tüm İzmirlileri, kendilerinden bir şey bulabilecekleri, değerli konuşmacılarımızdan inovatif fikirler edinebilecekleri etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.

İzmir inovasyon etkinliklerinin ilk günü Kevin Ashton'un 'nesnelerin interneti' konferansı ile başlayacak; Embarq Türkiye Direktörü Arzu Tekir, IBM İş Geliştirme Yöneticisi Bülent Ekuklu ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Şehir ve Bölge Planlama'dan Koray Velibeyoğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı 'geleceğin kentleri' paneli ile devam edecek.

Günün ikinci yarısı ise moda tasarımcısı Simay Bülbül, İsviçre Tasarım Ödülleri Küratörü Michel Hueter, geleceği tasarlayan İsveçli mimar Andreas Vogler'in 'Tasarım, Mimari ve Moda' konulu paneli ile başlayacak.

Bu senenin önemli yeniliklerinden biri de "sıradışı kadınlar" paneli. Panelin konukları ise Al Jazeera Türk editörü ve savaş muhabiri Ayşe Karabat, dünyadaki en iyi 50 öğretmenden biri olan Dilek Livaneli, dünya şampiyonu Tennur Yerlisu Lapa ile Türkiye'nin ilk kadın borsa başkanı Işınsu Kestelli.

İlk gün etkinlikleri Türkiye'nin en yeni endüstrileri arasında gösterilen 'televizyon dizileri' paneli ile sona erecek. TV ve Sinema Yapımcısı Mahmut Özden'in moderatörlüğünde gerçekleştirilecek panele; Türkiye'nin en büyük dizi platosu yaratıcısı Burhan Özkan, dizi yapımcısı Birol Güven ve Türkiye'den dizi ihracatı gerçekleştiren Can Okan konuşmacı olarak katılacak.

İnovasyon Haftası 2015 İzmir etkinlikleri 20 Mart 2015 Cuma günü de çeşitli programlarla devam edecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Toprak Türkiye İzmir Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title