Haberler

İzmir - 4 Yıldır Göremediği Çocuklarına Son Görev

Kazada Ölen Gurbeçiler Toprağa Verildi

KAZADA ÖLEN GURBEÇİLER TOPRAĞA VERİLDİ

YAKINLARI CENAZELERİN DEFİN YERİ İÇİN TARTIŞMIŞTI

Afyonkarahisar'daki trafik kazasında yaşamlarını yitiren, yakınlarının, cenazelerinin defin yeri için tartıştığı Serhan Baydak ve ağabeyi Semih Baydak, İzmir'de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Soruşturmayı yürüten savcının talimatı doğrultusunda evlatlarının kendi istediği yerde gömülmesine sevinen, ancak çocuk yaşta kaybetmesine üzülen anne Nevin Baydak, ''Danimarka'da boşandığım eşim, dört yıldır çocuklarımı bana göstermiyordu. Çektirmediği çile kalmadı. Çocuklarımın özlemiyle son görevimi yerine getirmenin acısını yaşıyorum' diye konuştu.

Afyonkarahisar'daki kazada, Danimarka'dan memleketi Sivas'a otomobille giden Ömer Baydak (38), uykusuzluk ve aşırı hız sonucu direksiyon hakimiyetini kaybetmişti. Şarampole yuvarlanan otomobilde, Ömer Baydak, Sudenaz Baydak (1), Yaren Bayhan (11), Serhan Baydak (8) ve Semih Baydak (15) yaşamını yitirdi. Hatun Bayhan (46) ve Serdar Tolga Baydak da (14) yaralandı. Kazanın ardından, Semih ve Serhan Baydak kardeşlerin cenazelerinin toprağa verileceği yer konusunda yakınları arasında tartışma çıktı. Konunun soruşturmayı yürüten savcıya iletilmesiyle, iki kardeşin, babaları Ömer Baydak'ın ilk eşi olan Nevin Baydak'ın yaşadığı yer olan İzmir'de gömülmesine karar verildi.

Hayatlarının baharında ölen iki kardeş için, Yenişehir semtindeki Hacı Bayram Veli Camisi'nde öğlen namazının ardından cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına anne Nevin Baydak ile yakınları katıldı. Yaşadığı acı nedeniyle güçlükle ayakta durabilen ve yakınları tarafından teselli edilen Nevin Baydak şöyle konuştu:

''Ben eşimden dört yıl önce Danimarka'da boşanıp Türkiye'ye döndüm. Danimarka'daki boşanma davam bitti, ancak Türkiye'deki devam ediyor. Çocuklarım iyi eğitim alsın diye velayetlerini de ona verdim. Ancak bu sürede bana verdiği sözleri tutmadı. Her yıl geldiği tatillerde çocuklarımın yüzünü bana göstermedi. Çektirmediği çile kalmadı. Ben, çocuklarımın İzmir'de, babalarının yakınları da Sivas'ta gömmek isteyince tartışma çıktı. Sağken yanımda değillerdi ama böyle acı şekilde artık yanımdalar. Çocuklarımın özlemiyle son görevimi yerine getirmenin acısını yaşıyorum.' İki kardeş, cenaze namazının ardından Buca Yeni Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title