Haberler

İzmir 23 Yıl Sonra Başbakan mı Çıkaracak?

Güncelleme:

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun görevi bırakacak olmasının ardından AK Parti kulislerinde öne çıkan ismin İzmir Milletvekili, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım olması İzmirli vatandaşları heyecanlandırdı.

Hafta sonu yapılacak AK Parti kongresinde görevi bırakacak olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yerine gelecek isim de belli olacak. AK Parti kulislerinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın ismi "yeni Başbakan" olarak telaffuz edilmeye başlanırken, Yıldırım'ın İzmir Milletvekili olması İzmirli vatandaşları heyecanlandırdı.

İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olmasıyla İzmir'in ekonomik açıdan bir avantaj elde edeceğini düşünen İzmirliler, durumdan memnun gözüktü. İzmir'in farklı bir yapıya sahip olduğunu ifade eden Ali Göktepe, "Binali Yıldırım Başbakan olursa İzmir'e ekonomik yönden faydalı olabilir. Ama insanlara sadece ekonomi yetmiyor" dedi.

"TÜRKİYE'YE KATKI SAĞLAR"

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyduğu dönemde seçilemediğini hatırlatan İsmail Gökmen ise "Bakanlığında daha çok faydalı oldu. Başbakanlığında daha çok faydalı olacağına inanıyorum" diye konuştu. Yıldırım'ın 'proje adamı' olduğunu ifade eden Gökmen, "Binali Yıldırım, İzmir'in ötesinde Türkiye'ye katkı sağlar. Binali Yıldırım, çok çalışkan proje üreten ve ürettiği projeleri uygulayan bir siyaset adamımız" dedi.

23 YIL ARANIN ARDINDAN

Öte yandan, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Başbakan olması kent için ayrı bir öneme sahip. Yıldırım, Cumhuriyetin ilanından bu yana, İzmir milletvekiliyken Başbakan olan Celal Bayar, Şükrü Saracoğlu ve bu görevi vekaleten yürüten Erdal İnönü'nün ardından bu makama gelen 4. isim olacak. Erdal İnönü, Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ani ölümü ve ardından Süleyman Demirel'in cumhurbaşkanlığına seçilmesinden sonra 16 Mayıs 1993'te yaklaşık 1,5 ay süreyle başbakanlık görevine vekalet etmişti. Binali Yıldırım, Başbakanlık görevine gelirse, İzmir 23 yıl aranın ardından bir Başbakan çıkarmış olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Davutoğlu Binali Yıldırım AK Parti İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500

Yorumlar (6)

TOLGA:

Allah yazdıysa bozsun Binali bey izmirden değil Erzincandan Bakan olsun boşverin izmiri , adama bir sürü küfür hakaret ettiler izmir için değmez !! terbiyesiz herifler

9
3
yanıtYanıtla
Farklı Bakış:

Ya bırakın bu ayakları. Binali bey İzmirli olunca İZİMİRLİLERE ÇOK MU FAYDASI OLACAK. yOKSA HALA HEMŞERİLİK AYAKLARI GÜNDEMDEMİ.

8
3
yanıtYanıtla
TROL KİNG KISACA TK:

BİNALİ UYUZ Bİ TİP BENCE OYU AZALTIR

3
4
yanıtYanıtla
bu inat boşuna:

Bakanken belediye başkan adayı yaptılar 1. parti olamadılar, Vekil yaptılar yine 1. parti olamadılar, Son çare başbakan yapıyorlar. Ama yine olmaz.

6
0
yanıtYanıtla
GÜNGÖR:

inönü nasıl izmirli oluyor?

4
0
yanıtYanıtla
ıoı:

Binali İzmirli filan değil

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title