Haberler

İzmir -2//Hayrünnisa Gül: "Yarı İzmirliyim"

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Eşi Hayrünnisa Gül, İzmir'de Hayırsever Suzan Divrik'in Yaptırdığı "suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi"nin Açılışını Yaptı. Karşıyaka İlçesi'nde Eski Kız Meslek Lisesi'nin Bulunduğu Alana Yapılan Son Derece Modern Okulun Yaklaşık 4 Milyon 350 Bin Liraya Mal Olduğu Belirtildi.

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül, İzmir'de hayırsever Suzan Divrik'in yaptırdığı "Suzan Divrik Kız Teknik ve Meslek Lisesi"nin açılışını yaptı. Karşıyaka İlçesi'nde eski Kız Meslek Lisesi'nin bulunduğu alana yapılan son derece modern okulun yaklaşık 4 milyon 350 bin liraya mal olduğu belirtildi.

Hayrünnisa Gül'ün gelişinde polis çok sıkı güvenlik önlemleri aldı. Üç kadın korumasının yakından takip ettiği Hayrünnisa Gül'ü kapıda İl Milli Eğitim Müdürü M. Ragıp Üye ve okul yöneticileri karşıladı. Bir öğrencinin çiçek verdiği Gül için Güzelyalı İlköğretim Okulu öğrencileri zeybek oynarken, Yüzüncü Yıl Olgunlaşma Enstitüsü öğrencileri de "İzmir'in gelinlikleri ve Atatürk" konulu defileyi sundu. Bayan Gül, gelinlik defilesini pür dikkat izledi. Bir öğrenci kızın giydiği önünde "Atam izindeyiz" arkasında ise "Kemal Atatürk" imzalı pelerin şeklindeki siyah elbise dikkat çekti. Defilede Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı sırasında kullandığı siyah kalpaklardan takan iki genç kız, Hayrünnisa Gül'ün önünde asker selamı verdi.

Hayırsever Suzan Divrik, yaptığı konuşmada, böyle bir okulu kazandırdığı için çok mutlu olduğunu belirttti. En büyük hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydeden Divrik, "Rahmetli eşimin de bu konuda bana daha önceden büyük desteği oldu. Bu okulda okuyacak öğrencilere başarılar dilerim" dedi.

Hayrünnisa Gül de, konuşmasında kendisini İzmir'de misafir olarak görmediğini söyledi. Eşi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşinin akrabalarının yarısının İzmir'de olduğunu anlatan Hayrünnisa Gül, "O yüzden yarı İzmirli'yim" dedi. Gül, hayırseverler sayesinde Türkiye'ye çok sayıda okul kazandırıldığını, devletin de eğitime büyük bir pay ayırdığını, ve 20 milyona yakın öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Hayrünnisa Gül, öğrencilere de nasihatlarda bulunarak, "Şimdi okumanın tam zamanı. Bahar geldi diye rehavete kapılmayın. Sınavlarınıza iyi hazırlanın. Başarılı olun. Yazın tatile iyi çıkın. Ailenizi ve öğretmenlerinizi üzmeyin" dedi.

Konuşmasının ardından Hayrünnisa Gül, hayırsever Suzan Divrik'e plaket verdi ve kurdelayı birlikte kestiler.

Bu arada, öğrencilere protokol için sandalye taşıtılması dikkat çekti.

Hayrünnisa Gül, açılışın ardından okulun anasınıfı ve Türk El Sanatları sergisini gezdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title