Haberler

İzmir "12. Uluslararası Kukla Günleri" Başlıyor

Güncelleme:

Kukla, İzmir'i dünyaya tanıtıyor. Dünyanın kuklası 12. kez İzmir'de perde açıyor.

İzmir Uluslararası Kukla Günleri 2018'de de dünyanın her yanından yüzlerce kukla sanatçısını İzmir'de buluşturuyor. Festival, 1 - 18 Mart 2018 tarihleri arasında düzenlenecek. Kuklayı her yönüyle bir bütün olarak ele almayı amaçlayan festival, sergi, atölye çalışmaları ve daha birçok etkinlikle İzmirlilerin karşısına çıkacak.

"12. Uluslararası Kukla Günleri" etkinlikleri kapsamında Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda, 2 Mart Cuma günü saat 11.00'de "Çirkin Ördek Yavrusu" ve saat 20.00'de "Farklı"; 3 Mart Cumartesi günü saat 15.00'de "Farklı" ve saat 20.00'de "Kuklaların Komik Dünyası"; 10 Mart Cumartesi günü saat 14.00'de "Kuklaların Hırsız Sıncap" ve saat 20.00'de "Benim Adım Annabel" kukla gösterisi gerçekleştirilecek.

İzmir'de "12. Uluslararası Kukla Günleri" kapsamında çeşitli kukla gösterileri sergilenecek. Bu yıl festival programında 26 ülkeden 50 kukla tiyatrosu topluluğu 58 gösteriyi 59 kapalı ve açık gösteri mekanında 279 kez sahneleyecek. Bir söyleşi ve bir konferansın da yer alacağı festival programında 3 adet sergi de sanatseverleri ağırlayacak. Üçü profesyonel sahne sanatçıları, ikisi de çocuklar için beş atölye çalışması festival programını zenginleştirecek.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

İzmir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title