Haberler

İzmir - 1//İzmir'E Kızıl Elma Lazım

Cumhurbaşkanı Gül İzmir'de

CUMHURBAŞKANI GÜL İZMİR'DE

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzmir'in Avrupa'nın büyük şehirlerinden biri olduğunu belirterek, kentin sadece motivasyona ihtiyacı olduğunu söyledi. İzmir'in kendini asla diğer illerle değil, metropollerle kıyaslaması gerektiğini vurgulayan Gül, "İzmir'e her geldiğimde bunun farkına varırım. Bazı insanlar deryanın içinde olup da deryanın farkına varmazlar ya İzmir'de bu psikolojiyi görüyorum. İleri taşınması için hep beraber elbirliğiyle çalışacağız. İzmir'e kızıl elma lazım" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) meclis toplantısında iş dünyası ile bir araya geldi. Toplantıya İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentteki oda, borsa ve meslek kuruluşlarının temsilcileri de katıldı. Toplantıda Egeli sanayicilere hitap eden Cumhurbaşkanı Gül, İzmir'in Türkiye'nin en güzel ve en şirin illerinden birisi olduğunu belirterek, "İzmir bir metropoldür. Avrupa'nın da büyük şehirlerinden biridir. Dolayısıyla dünyanın da önemli şehirlerinden birisidir. Türkiye'ye zenginlik veren, katkı sağlayan bir ilimizdir. Böyle bir ilimizi sık sık ziyaret etmek istiyorum. İzmir'in sanki güçlü bir motivasyona ihtiyacı var. İzmir'in hiçbir mazereti yok aslında. Tarihi, tarımı, sanayisi, kültürü, ticareti turizmi ile zengin bir şehir. Ne mazereti olabilir? Hepimizin İzmir'le beraber motivasyona ihtiyacı olduğunu samimiyetimle paylaşmak istiyorum" dedi.

BAŞKA İLLERLE KIYASLAMAYIN

Bu büyüklüğü hiç unutmamak ve bunun heyecanı ile hareket etmek gerektiğini kaydeden Gül, "İzmir'i sakın başka illerle kıyaslamayın. İzmir'i sadece Avrupa'nın metropol kentleriyle kıyaslayın" dedi. İzmir'in EXPO'yu kaybetmesinin de bir şanssızlık olduğunu ifade eden Gül, "İzmir yine de kazanmıştır. Yapılan yatırımlar boşa gitmemiştir. Tamamen şanssızlık eseridir. İzmir yine kazanmıştır, çok büyük bir tanıtım ve yatırım yapılmıştır. Kesinlikle buradan geri durmayın, neye talip olunur onu bilmem ama daima bir kızıl elmaya ihtiyaç vardır. Yapılanlar yarım kalmasın, bunların üzerine güzel fikirler inşa edilebilir" diye konuştu.

İKTİSAT KONGRESİNE TAM DESTEK

İzmir İktisat Kongresi'nin en son Turgut Özal döneminde yapıldığını dile getiren Gül, 2004 yılındaki 4'üncü İzmir İktisat Kongresi'ni unutarak yeniden İzmir İktisat Kongresi'nin düzenlenmesi için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

İZMİR'İN KENDİNİ KEŞFETMESİ LAZIM

İzmir'e yabancı yatırımcı gelmesinin asıl olarak iş dünyası sayesinde olacağını vurgulayan Gül, şunları söyledi: "Bu İzmir için büyük bir avantaj. İzmir'i gelip tanıyan gören kim İzmir'de yatırım yapmak istemez. Limanları, havaalanları, altyapısı, genç nüfusu, sanayi ve ticaret kültürü olmayan illerin kalkındırılması çok daha zordur. İzmir'in hep beraber bir silkinmesi ve yüklü bir atağa kalkması gerekmektedir. İzmir'in kendini keşfetmesi lazım. İzmir'e her geldiğimde bunun farkına varırım. Bazı insanlar deryanın içinde olup da deryanın farkına varmazlar ya İzmir'de bu psikolojiyi görüyorum. İleri taşıması için hep beraber elbirliğiyle çalışacağız."

KOCAOĞLU: "VERDİĞİMİZİ ALAMIYORUZ"

Toplantıda konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kalkınmak, gelişmek için mazeretimiz yok. Her şeyimiz var ama bir türlü silkelenemiyoruz. Bunun birçok nedeni var. İzmir uzunca bir süredir vergi verme alışkanlığı, yapısıyla, üretimiyle hep merkezi hükümete aldığından kat be kat fazla veriyor. 2008 yılı rakamlarına göre 18 milyar lira vermiş 5 milyar lira almış. Bu da zaten maaş, bakım onarım gibi sabit harcamalara gidiyor. Birkaç yılda İzmir'in ödediği vergi yatırım teşviki olarak geri dönerse İzmir ayağa kalkacaktır" dedi.

Kocaoğlu ayrıca, İzmir'in sağlık turizminde merkez olabilmesi için de teşvik kapsamına alınmasını, İnciraltı bölgesinin 5 bin dönümlük alanının planlamasının bitirilmesi halinde 2020 yılındaki EXPO'ya aday olunabileceğini dile getirdi.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ise, Cumhurbaşkanı Gül'e istikrar ve güven ortamı, kurumlararası çatışma değil uzlaşma ortamı istediklerini vurgulayarak "Gündemimiz geçmiş değil gelecek olmalı. Değişen dünya düzeninde yeni bir büyüme modeline ihtiyaç var. Üretim yoksa kalkınma hayaldir" dedi.

OYUNCAK AYI DOLU HEDİYE SEPETİ

Bu arada, EBSO toplantısından önce işadamları tarafından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e yeni doğan torunu için çeşitli büyüklüklerde oyuncak ayılarla dolu bir hediye sepeti verilmek istendi. Ancak cumhurbaşkanlığı korumaları hediye sepetini alarak uzaklaştı.

BİR PROTESTOCU DAHA GÖZALTINA ALINDI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Agora ören yerini gezisi sırasında da bir protestocunun daha gözaltına alındığı öğrenildi. Diğer iki üniversiteli genç gibi "Yüce Divan'da yargılanacaksınız" dediği öğrenilen bir siyasi parti üyesi erkek protestocu polis merkezine götürüldü.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title