Haberler

İzmek Kursiyerlerinin Eserleri Göz Kamaştırıyor

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarını bitirenlerin yılsonu sergi ve belge dağıtım törenleri devam ediyor.

İzmit Belediyesi ile Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile açılan İZMEK kurslarını bitirenlerin yılsonu sergi ve belge dağıtım törenleri devam ediyor.

Erenler, Topçular ve Tüysüzler Mahallerindeki kursları bitiren 76 kişiye düzenlenen törenlerle belgeleri teslim edilirken kursiyerlerin el emeği göz nuru eserleri ise göz kamaştırdı. Üç mahalledeki sergi açılışlarına İzmit Belediyesi Meclis üyesi Cemil Kanpara, Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Aysel Demirtaş, Erenler Muhtarı Yaşar Eker, Topçular Muhtarı Nazhanım Yazar, Tüysüzler Muhtarı Selahattin Harata, kursiyerler ve yakınları katıldı.

İZMEK tarafından Erenler mahallesinde açılan giyim, iğne oyası ve ev tekstil kursuna 42 bayan katıldı. Seyhan Bayram, Safiye Kor ve Ülker Çankaya'nın kus öğretmenliğini yaptığı kursiyerler belgelerini almanın heyecanını yaşadılar. Geçtiğimiz Ekim ayında başlayan kursları bitiren kadınlar el emeği göz nuru eserlerini sergilediler. Sergiyi gezenler kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerine hayran kaldılar.

Topçular mahallesinde de Havva Altaş'ın öğretmenliğini yaptığı ev tekstil kursuna 17 bayan katıldı. Burada da kursiyerlere belgeleri verilip eserler sergilendi.

İZMEK'in Tüysüzler mahallesinde açtığı ev tekstil kursuna da 17 kişinin katıldığı öğrenildi. Şenay Demir'in öğretmenliğini yaptığı kursu bitirenlere düzenlenen törenle belgeleri verildi. Tüysüzler mahallesinde kursiyerler el emeği göz nuru ürünlerini sergilediler. Sergiyi gezenler, birbirinden güzel eserler oluşturan kadınları kutladılar.

Sergi açılışlarında konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Güray Oruç, İZMEK kurslarına ilginin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, "Belediye Başkanımız Dr. Nevzat Doğan bu kurslara büyük önem veriyor. Kurs açılması yönündeki istekleri de yerine getiriyor. Geçen yıl kurslara yaklaşık 10 bin kişi katılırken bu sene ise katılım sayısı 14 bini buldu. Belediye olarak kursiyerleri ürettikleri ürünleri satmaları konusunda teşvik ediyoruz. Kursiyerlerimiz için satış reyonları oluşturduk. Sakın yaptıklarınızı sandıklarda saklamayın. Bunları satarak para kazanıp aile ekonominize katkı sağlayın" dedi.

Oruç, Cephanelik'te Kadın Sosyal Yaşam Merkezi'nde çok sayıda kurs olacağını da sözlerine ekledi. Halk Eğitim Müdürü Salih Aydın da İzmit Belediyesi ile ortaklaşa kurs açmaktan memnun olduklarını belirterek, "Belediyemiz ile ortaklaşa olarak 43 ayrı noktada 90 branşta 639 adet kurs açtık. Kurslar sayesinde binlerce kişi meslek sahibi oldu" şeklinde konuştu.

Mahalle muhtarları da konuşmalarında kurs açılmasında emeği olanlara teşekkür ettiler. İZMEK kurslarının yılsonu sergi ve belge dağıtım törenlerinin 11 Haziran tarihine kadar devam edeceği öğrenildi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İzmit Belediyesi Ak Parti Erenler Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title