Haberler

İzlanda Maçında Dalya Diyecek

Arda Turan, İzlanda ile oynanacak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçında forma giymesi halinde A Milli Futbol Takımı'nda 100. müsabakasına çıkacak.

Arda Turan, İzlanda ile oynanacak 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçında forma giymesi halinde A Milli Futbol Takımı'nda 100. müsabakasına çıkacak. A Milli Futbol Takımı, 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu'ndaki 9. maçında, yarın İzlanda ile saat 21.45'te Eskişehir Yeni Stadyumu'nda karşı karşıya gelecek. Bu maç İspanya'nın Barcelona takımında mücadele eden milli futbolcu Arda Turan için özel bir anlam da taşıyacak. Yıldız futbolcu, İzlanda müsabakasında Teknik Direktör Mircea Lucescu'nun görev vermesi halinde 100. maçına çıkacak.

19 YAŞINDA İLK MAÇ

Arda Turan, ay-yıldızlı formayı ilk olarak Galatasaray'da forma giydiği dönemde 16 Ağustos 2006 yılında Lüksemburg ile deplasmanda oynanan özel maçta sırtına geçirdi. Turan, ilk 11'de forma giydiği dönemde 19 yaşındaydı. Başarılı futbolcu, geride kalan 99 karşılaşmada rakip fileleri 17 kez havalandırırdı. Arda Turan, ilk golünü de 25 Mayıs 2008 yılında Uruguay ile oynanan özel müsabakada kaydetti.

BÜLENT KORKMAZ'I YAKALAMAK ÜZERE

Milli oyuncu, A Milli Futbol Takımı formasıyla 100 maç barajını aşan 4. futbolcu olacak. 30 yaşındaki futbolcu, 3. sırada 102 kez ay-yıldızlı formayı giyen Bülent Korkmaz'ın arkasından geliyor. Milli formayı en çok giyen isim ise 120 maçla kaleci Rüştü Rençber.

(Oğuzhan Ort/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Arda Turan Eskişehir İzlanda Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title