Haberler

İzinsiz Gösteriler Sürdü

Terör Örgütü PKK'nın Elebaşının Yakalanış Yıl Dönümünü Bahane Ederek Yurdun Çeşitli Yerlerinde Bazı Gruplar, İzinsiz Gösteri Düzenledi.

Terör örgütü PKK'nın elebaşının yakalanış yıl dönümünü bahane ederek yurdun çeşitli yerlerinde bazı gruplar, izinsiz gösteri düzenledi.

Iğdur'da BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın basın açıklamasının ardından çıkan olaylarda, gözaltı sayısı 16'ya yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın yakalanma yıl dönümü nedeniyle aralarında BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan'ın da bulunduğu bir grup partili, Karaca sokaktaki parti binası önünde bir araya geldi. Yapılan basın açıklamasının ardından terör örgütünün elebaşının posterini açan bir grup, Karakuyu Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçerek, çevredeki bazı iş yerlerine ve polise taşla saldırdı.

Emniyet güçlerinin uyarısına rağmen grubun dağılmaması üzerine, biber gazı ve boyalı su ile gruba müdahale edildi.

Grubun tüm uyarılara rağmen eylemlerini sürdürmesi üzerine, 9 kişi daha gözaltına alındı.

Hakkari'de grupları dağıtmak için tazyikli su ve bibergazı kullanan polise, göstericilerin molotofkokteyli ve taşla saldırması sonrası çıkan olaylarda 1'i ağır 3 polis yaralandı.

Kafasına isabet eden taş darbesiyle yaralanan 1 polis memurunun, Hakkari Devlet Hastanesinde ameliyata alındığını belirten Türker, Hakkari'de 7, Yüksekova'da ise 2 göstericinin gözaltına alındığını söyledi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde Cudi ve Nur mahallelerindeki ara sokaklarda toplanarak izinsiz gösteri yapan ve polise taşla saldıran gruba polis, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etmeye devam ediyor.

Batman'da izinsiz gösteri düzenleyen gruptan, polise taş atan ve aralarında çocukların da bulunduğu bildirilen 13 kişi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

İstanbul Sultangazi'de terör örgütü lehine slogan atarak yürüyen gruba, polis müdahale etti.

Sultangazi İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplanıp, çeşitli sloganlar atarak yürüyen yaklaşık 50 kişilik grup, ''dağılın'' uyarısı üzerine, polise taş, molotof kokteyli ve hava fişeklerle karşılık verdi.

Polis ekipleri gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale ederken, göstericiler ara sokaklara dağılarak kaçtı.

Polisin olay yerindeki çalışmaları devam ediyor.

Ağrı'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması ve şehir örgütlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 14 kişiden 7'si tutuklandı.

Antalya'da Güneş Mahallesi'ndeki ara sokaklarda toplanan 10-15 kişilik grup, sokak içerisinde bulunan konteyner ve çöp tenekelerini devirerek, ateş yaktı. Yeni Hal Caddesi'nin bir bölümünü de trafiğe kapatan grup üyeleri, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

Polisin müdahale etmediği gösteride, çevik kuvvet ekiplerinin geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title