Haberler

İzinsiz Çadıra 83 Gözaltı

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Maslak Kampüsü'nde düzenlenen Bahar Şenliği'nde izinsiz çadır kurmak isteyen 83 öğrenci gözaltına alındı.

Geçtiğimiz sene yapılan şenliklerde çadır kuran bir grubun yasadışı poster açması üzerine rektörlük etkinliklerde çadır kurulmasına yasak getirmişti.

Üniversitenin her yıl geleneksel olarak düzenlediği 'Bahar Şenliği'nde izinsiz çadır kurmak isteyen 21'i kız toplam 83 öğrenci gözaltına alındı. Üniversite Rektörlüğü tarafından yasaklanmasına rağmen öğrencilerin çadır kurmakta ısrar etmesi üzerine devreye çevik kuvvet ekipleri girdi. Yapılan müdahale sonucu öğrenciler tek tek gözaltına alındı.

Gözaltına alınan öğrenciler, daha sonra çevik kuvvet otobüslerine bindirilerek emniyet müdürlüğüne getirildi. Burada sırayla otobüsten indirilen öğrenciler, tek tek kimlik ve genel bilgi taramasından (GBT) geçirildi. Öğrenciler yapılan kimlik tespitinden sonra sağlık kontrolünden geçirilecek.

Gözaltında tutulan öğrencilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

(AS-RA-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title