Haberler

İzdivaç Programlarıyla İlgili Şikayetler 3 Kat Arttı

Evlilik programlarına yönelik Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) bu yılın 2,5 aylık döneminde vatandaşlardan gelen şikayet sayısı, geçen yıla göre 3 kat arttı.

Evlilik programlarına yönelik Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna (RTÜK) bu yılın 2,5 aylık döneminde vatandaşlardan gelen şikayet sayısı, geçen yıla göre 3 kat arttı.

AA muhabirinin RTÜK'ten aldığı bilgiye göre, RTÜK'e "444 1 178" RTÜK çağrı hattı, RTÜK web sayfası ve RTÜK e-posta aracılığıyla gelen bildirimlerin önemli bir kısmını evlilik programları oluşturuyor.

Geçen yıl evlilik programları hakkında gelen şikayetlerin sayısı 7 bin 297'yken bu sayı, 2016'nın 2,5 aylık döneminde ise 22 bin 938 oldu.

En fazla şikayeti alan program 11 bin 60 ile Fox TV'deki " Zuhal Topal'la..." oldu. Bunu, 7 bin 457 ile Kanal D'deki "Kısmetse Olur", 2 bin 48 ile ATV'deki "Esra Erol'da...", 2 bin 33 ile Star TV'deki "Evleneceksen Gel", 281 ile TV 8'deki "Songül Karlı ile Evlilik Yolunda" ve 59 ile Flash TV'deki "Dest-i İzdivaç" takip etti.

Şikayetler genel olarak, "programlarda argo sözcükler ile genel ahlaka aykırı i·fadelerin kullanılması" üzerinde yoğunlaştı. "Evliliğin maddi·yata indirgenmesi" de bir şikayet başlığını oluştururken, "adayların dış görünüşleri· i·le yargılanması", "adaylar arasındaki nahoş davranışlar", "küçük düşürücü söylemler", "adayların komi·k duruma düşmeleri·ne neden olunması", "sansasyonel ki·şi·lere ısrarla yer verilmesi", "olayların dramatize edilmesi", "katılımcıların evlilik dışı amaçları", "engelli adayların engelleri·ni·n ön plana çıkarılması", "programlara olan güveni·n azalması", "özel hayatın gizliliğinin ihlal edilmesi", "i·nsan onuruna aykırı yayın yapılması", "toplumsal değerleri·n dikkate alınmaması" da şikayetler arasında yer aldı.

Üst Kurul, bu haftaki toplantısında şikayetlerin yoğunluğu nedeniyle görüştüğü söz konusu program yöneticileri hakkında, 6112 sayılı RTÜK Kanunu'nun 8/1 maddesinin (ç) bendindeki "İnsan onuruna ve özel hayatın gizliliğine saygılı olma ilkesine aykırı olamaz, kişi ya da kuruluşları eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü, aşağılayıcı veya iftira niteliğinde ifadeler içeremez" ve (f) bendindeki "Toplumun milli ve manevi değerlerine, genel ahlaka ve ailenin korunması ilkesine aykırı olamaz" ilkesinden haraketle 6 kanala para cezası verdi.

Vatandaşlardan gelen yoğun tepkiler üzerine izdivaç programlarını yakın takibe alan RTÜK yetkilileri, şubatta programların yapımcıları ve bunların yayınlandığı televizyon kanallarının yetkilileriyle bir araya gelmişti.

RTÜK yetkilileri evlilik programları konusunda TBMM Aile Bütünlüğünün Korunması Araştırma Komisyonunda bir sunum yapmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Zuhal Topal Kanal D Fox Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500

Yorumlar (2)

erkan zirekli:

SAYIN YETKILILER SAYIN YETKI KURUM YETKILERI BU ZUHAL TOPAL PROGRAMI TAMEMEN DUZMECE YAP BOZ OYUNDAN IBARET BAZI ADAYLARA PARA VERILMEKTE 2 SENEDIR AYNI ADAY ORDA BUNLARLA HERTURLU ANLASMA SAGLANMIS YANI YAP BOZ BUNA BIZZAT KENDIM KATILDIM GORDUM LUTFEN BU PROKRAMI KALDIRILSIN INSANLARIN UTLARIYLA OYNANMAKTA VE AYNI ZAMANDA TURK TOPLUM AHLAK DEGERLERIYLE ALAY EDILMEKTE KISILIK BASIT GORME KISILIKLERI ZEDELEMEKTE AYRETTEN SENORYOLAR ANLASTIGI KISILERE YAZILIP VERILMEKTE BUNLARIN HEPSINI GORDUM YASADIM AYRILDIM LUTFEN TAMAMI REYTIK AMACLI HER TURLU OYUN KULLANILMAKTA MALESEF EVLILIK PROGRAMI DEGIL BUNLAR INSANLAR KULLANILMAKTA CANLI SAHIDIM BURADAN SIKAYETIMI TUM YETKILI RTUGE BILDIRIR BU KONUN USTUNE GIDILMESINI GEREKLI ISLEMLERIN YAPILMASINI INSARIMIZIN DAHA FAZLA KANDIRILMADAN GEREGIN YAPILMASINI SYGLRMLA ARZ EDERIM

0
0
yanıtYanıtla
deniz:

üc mislide onüc mislide sikayet olsa neye yarar?sadece haberlerde yazilmakla kaldikta sonra. sadece uyariyorlarmis . ayol senelerce uyariyorlar netce nedir?geüpegenc gencler ve genc anneler belliki amaclari evlilik degilshow dünyasinda yasamak

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title