Haberler

İzder'in 'Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları' Ödül Töreni

Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği'nin (İzder) Bu Yıl 7.'sini Düzenlediği 'Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları' Ödülleri Düzenlenen Törenle Sahiplerini Buldu.

Seçilmişleri ve Atanmışları İzleme Derneği'nin (İZDER) bu yıl 7.'sini düzenlediği 'Türkiye'de Yılın Adamları ve Kuruluşları' ödülleri düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Türkiye Belediyeler Birliği'nde düzenlenen törene, aynı zamanda yılın hukukçusu seçilen Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker ve kendi alanlarında ödüle layık görülen isimler katıldı. Ödül alanlara antep baklavası ikram edildi. Yılın hukukçusu seçilen Yargıtay Başkanı Gerçeker, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, hukukçu ve hakim olmanın yorucu ve çileli bir iş olduğunu söyledi. Yurdun çeşitli yerlerinde yıllarca görev yaptıktan sonra Yargıtay'a geldiğini ve burada arkadaşları tarafından başkan seçildiğini ifade eden Gerçeker, böyle bir ödülü almaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi. Türkiye haritası içinde Atatürk'ün 'Söz konusu vatansa gerisi teferruattır' sözünün yazılı olduğu plaketi alan Gerçeker, "Bu sözü okuduktan sonra başka şeye gerek kalmıyor. Vatanımıza canımız feda olsun" dedi.

Törende, yılın bürokratı seçilen Erdoğan Bayraktar ise, verilen ödüllerin insanı daha sorumlu hale getirdiği söyledi. Erdoğan, "İnsanların hak ettiği ve kaliteli evlerde yaşadığı mekanları yapmak, şehirdeki kötü görüntüyü ortadan kaldırmak bizim boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Törende, yılın ilçe belediye başkanı seçilen Gaziantep'e bağlı Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, üzerinde Türk bayrağı işlemesi ve TBMM yazısı bulunan bir tepsi antep baklavasını Toptan'a verilmek üzere ödülü almaya gelen danışmanına verdi. Özkarslı, Gaziantep'in her evden bir şehit vererek Kurtuluş Savaşı'na önemli katkılar sağladığını ifade etti.

Yılın Belediye Başkanı seçilen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekçi, ödül töreninin ardından İHA'ya yaptığı açıklamada, Denizli'ye büyük hizmetler verdiklerini belirterek, şunları söyledi:

"Köprülü kavşaklarımızdan yeşil alanlarımızdan üst geçitlere kadar hizmetleri ikiye katlayarak geldik. Su kanalizasyonları, katı atık tesisleri, yolları ile yeşil alanlarla her mahallemize spor alanları yaptık. Denizlimizi Türkiye'nin hak ettiği yere getirmeye çalıştık. 2 milyonun üzerinde yabancı turist şehrimizi ziyaret etmektedir. 3 milyar dolar seyisinde de ihracat seviyemiz bulunmaktadır. Denizlimizin hak ettiği yeri hizmet olarak vermeye çalışıyoruz." Zeybekci, 2009 yerel seçimlerinde tekrar aday olup olmayacağının sorulması üzerine ise, bunu söylemek için erken olduğunu Denizli Belediyesi olarak hizmetlere devam edeceklerini kaydetti.

Bu yıl ödül alan kişi ve kuruluşlar isimleri şöyle:

"TBMM Başkanı Köksal Toptan, Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Birecik Kaymakamı Tuncay Sonel, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahin Akyürek, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Beypazarı Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Burhaniye Beyediye Başkanı Fikret Akova, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, Bayrampaşa Beyediye Başkanı Hüseyin Bürge, Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, Gülek Belediye Başkanı Tekin Çelik, Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Evrenseki Belediye Başkanı Recep Barut, Mamak Belediye Başkanı Gazi Şahin, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TÜRMOB Genel Başkanı Mehmet Timur, Konya Şeker Yönetim Kurulu Başkanı Recep Konuk, Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmam Altınbaş, Koşuyolu Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Cevat Yakut, Seçil Plastik Limited Şirketi, Arbel A.Ş, Mersin Tİcaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir." Öte yandan Yargıtay Başkanı Gerçeker, törenden ayrılışında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Milli Takım'ın yarın Almanya ile oynayacağı maçı değerlendiren Gerçeker, "İnşallah galip geleceğiz" dedi. Gerçeker, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine "O konuda konuşmak istemiyorum" demekle yetindi.

(EDA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title