Haberler

İzde, Kermeste Büyük İlgi Gördü

Güncelleme:

Aile eğitimi ve danışmanlığı uzmanı psikolog Gizem Gönen Özşavlı tarafından kurulan İzmir Dikkat Enstitüsü (İZDE), Işıkkent Eğitim Kampüsü'nde düzenlenen Kış Kermesi'ne katıldı.

Çocuk ve yetişkinlerde görülen dikkat ve konsantrasyon eksikliğini giderme amacıyla uzmanlar tarafından geliştirilen Berard Metodu, Play Attention ve Tova testini İZDE ile İzmir'e kazandıran Uzman Psikolog Gizem Gönen Özşavlı, Kış Kermesi'nde açtıkları stantta, öğrenci ve velilere dikkatin başarı üstündeki etkisini ve önemini anlattı. Okul öncesi, ilköğretim, üniversiteye hazırlık, özel eğitim öğrencileri ve yetişkinler için eğitim-öğreniminde ve iş yaşamında en yüksek verimi alabilmelerini sağlamak amacıyla konsantrasyon, algı ve odaklanmayı arttıran işitsel ve görsel algı metodları konusunda uzman bir danışmanlık merkezi olan İZDE'nin standında katılımcılar ilgi çekici bilgiler aldı.

Öğrenciler keyifli vakit geçirdi

İZDE'de uygulanan yöntemlerden biri olan ve isimli program ise, uzman eğitmenler tarafından geliştirilmiş; bütün dikkat,hafıza eğitim sistemlerinden, daha uzun süre ve daha fazla insan tarafından kullanılmış bir program Play Attention ile keyifli vakit geçiren öğrenciler, eğlenerek öğrenmenin keyfine vardı. Özşavlı, "Cihazın sinyalleri ile çalışan eğitici ve öğretici bilgisayar oyunlarından oluşur. Play attention ile çocuklar klavye, mouse ve joystick olmadan sadece düşünceleri ve odaklanmaları ile oyun oynarlar. Hem eğlenip, hem de dikkatlerini toplamayı öğreniyorlar" şeklinde konuştu. Zeka oyunları ve dikkat eğitiminde önemli bir temeli oluşturan Berard Metodu hakkında da aydınlatıcı bilgiler veren Uzman Psikolog, Berard eğitimlerini tamamlayarak odaklanma ile ilgili problemlerini büyük ölçüde ortadan kaldıran öğrencilerin derslerinde çok daha başarılı olduğunu belirtti. Özşavlı, "Danışan öğrencilerimizin Berard eğitiminden sonra motivasyonlarının yükseldiğini, algılarının açıldığını ve ders çalışma isteğinde artış olduğunu gözlemliyoruz. Dikkatleri dağılmadan ders takibi yapabiliyor, daha motive olmuş bir şekilde sorumluluklarını yerine getirebiliyorlar" açıklamasını yaptı.

Psikolog desteği fark yaratıyor

Oyun terapisi, travma müdahale, Benton Kognitif Fonksiyonlar ve Görsel Hafıza Testi, Frostig Gelişimsel Görsel Algı Testi, Metropolitan Okul Olgunluğu Testi, Cattell Zeka Testi, Kent E-Y-G Testi, Bender Gestalt Testi, Kosh Zeka Küpleri Testi, Gesell Gelişim Testi gibi küresel anlamda öne çıkan test ve yöntemlerin eğitimini alan Gizem Gönen Özşavlı, İZDE gibi bir merkezin bir psikolog yönetiminde olmasının önemine değindi. Özşavlı, "Benzer metodların uygulandığı yerlerde çoğu zaman bir psikolog çalışmıyor. Biz burada sadece testler uygulayıp, çocuk ya da yetişkinlerin cihazlardan çıkacak sonuçlarını pazarlamıyoruz. Periyodik görüşmeler ve süreç takibi yaparak; ailelerle bire bir görüşerek hem doğru tanı koymak hem de doğru eğitim metodunun uygulanması için danışmanlık yapıyoruz. Bu anlamda uzman bir psikoloğun sürecin içinde yer alması çok önemli"açıklamasını yaptı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İzmir Gönen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title