Haberler

İzbeton'dan 10.8 Milyonluk Destek

İzmir Büyükşehir Belediyesi İzbeton Genel Müdürlüğü Okul, Cami, Cemevi Tadilatlarına Ara Vermeden Devam Ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü okul, cami, cemevi tadilatlarına ara vermeden devam ediyor. Yaptığı tüm çalışmalarda kamu yararını öncelik olarak tutan ve sosyal belediyeciliği uygulayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBETON aracılığı ile son 4 yılda 525 okul, cami, cemevi, kültür merkezi, sosyal tesis ve spor tesisinde tadilat yaptı, eksiklerini giderdi; adeta baştan yapılmış gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayarak yeni bir görünüme kavuşmalarını sağladı.

Nisan 2007'den itibaren yenileme çalışmalarına ağırlık verdiklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "İstesek okul açabilirdik, ama biz, zor durumdaki, fiziki şartları sağlıksız olan okulları ve kurumları yenileyerek daha geniş bir şekilde, daha geniş bir kitleye hizmet veriyoruz. Okul açsaydık belki birkaç yüz öğrenci ancak yararlanabilirdi. Ama bugüne kadar tadilatını yaptığımız 441 okuldan yüzbinlerce öğrenci yararlanıyor. Daha geniş bir kitleye hizmet sunmuş ve ihtiyaçlarını karşılamış oluyoruz" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZBETON Genel Müdürlüğü, son 4 yıllık dönemde 441 okul, 39 camii, 6 cemevi, 4 muhtarlık binası, 4 izci evi, 7 spor tesisi, 11 sosyal tesis, 4 eğitim merkezi, 6 kültür merkezi ve 3 huzurevinde yenileme çalışmaları yaptı. Metropol ilçelerin yanı sıra yeni bağlanan ilçe ve beldelerin ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduran İZBETON Genel Müdürlüğü, Bayındır, Menderes, Aliağa, Seferihisar, Mordoğan, Torbalı ve Urla'da da ağırlığı eğitim kurumları olmak üzere tadilat ve yenileme işlemleri gerçekleştirdi. Son olarak Ferahlı Camii'nde tadilat çalışmalarına devam eden ekiplere teşekkür borçlu olduklarını söyleyen Ferahlı Camii Yaptırma Yaşatma Derneği Başkanı Halil İbrahim Aka, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu'na, tüm camii cemaati olarak teşekkürü bir borç biliyoruz. Eksiklerimizi giderdiler, sağolsunlar" diye konuştu. Okul tadilatlarında en büyük pay, en büyük ilçe olma özelliğini taşıyan Konak ilçesine bağlı okullara düşerken, bu ilçede bugüne kadar 104 okulun ihtiyacı karşılandı. Konak'ı 62 ile Bornova, 56 ile Karşıyaka, 38 ile Buca izledi. Diğer okul tadilatlarının ilçelere göre dağılımı şöyle: Aliağa 16 okul, Bayındır 18 okul, Çiğli 25 okul, Foça 1 okul, Gaziemir 25 okul, Güzelbahçe 4 okul, Narlıdere 2 okul, Menderes 15 okul, Menemen 20 okul, Mordoğan 2 okul, Kemalpaşa 23 okul, Seferihisar 4 okul, Torbalı 16 okul, Urla 10 okul.

(YK) 27.04.2008 11:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title