Haberler

İzair'den İzmir-malatya Uçak Seferleri

İzair'in İzmir-malatya Uçak Seferleri Başladı. Haftada İki Gün Yapılacak Seferlerle, Otobüsle 17 Saat Süren Yolculuk 1 Saat 30 Dakikaya İnecek. İzair Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Kayısısı ile Ünlü Malatya'nın İnciri ile Ünlü İzmir Kentiyle Birleştiğini Söyledi.

İZAİR'in İzmir-Malatya uçak seferleri başladı. Haftada iki gün yapılacak seferlerle, otobüsle 17 saat süren yolculuk 1 saat 30 dakikaya inecek. İZair Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, kayısısı ile ünlü Malatya'nın inciri ile ünlü İzmir kentiyle birleştiğini söyledi.

İzmir Havayolları'nın (İZair) İzmir-Malatya seferinin başlaması nedeniyle düzenlenen basın toplantısına AKP'li Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın, İZair Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Genel Müdür Cemali Dinçer, Malatya Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Abdülvahap Yıldırım katıldı. Ekrem Demirtaş, İZair'in kolu kanadı kırık İzmir'in uçabilmesi için yola çıktığını belirterek, ''Bu yolculukta önemli noktaya geldik. Yalvardık, yakardık, siyasetçilerin önlerinde diz çöktük ama İzmir'i uçuramadılar. Onlar bizi uçuramayınca 111 arkadaşımızla İzmir Hava Yolları'nı kurduk'' dedi. İZair'in 26 Haziran 2006 tarihinde uçmaya başladığını hatırlatan Demirtaş, İzmir'in potansiyelinin her geçen gün devam edeceğini ifade etti.

Demirtaş, Malatya-İzmir seferinin de Salı ve Perşembe günleri olmak üzere haftada iki kez yapılacağını belirterek, ''Yolcu talebine göre sefer sayıları artabilir. Kayısı ile incir birleşti. İlk seferde 144 koltuktan 133'ü doldu. İstanbul ve Ankara ile başladığımız da bile doluluk oranı bu kadar değildi'' diye konuştu.

HAKSIZ REKABETE GEREKENİ YAPARIZ

Demirtaş, konuşmasında havayolu şirketleri arasında yaşanan rekabete de değindi. THY'nin yüzde 50 hissesine sahip olduğu Sun Ekspres'in Antalya'daki evini İzmir'e taşıdığına dikkat çeken Demirtaş, ''En büyük rakibimiz haline geldi. Hiçbir şekilde rekabetten korkmayız. Haksız rekabet karşısında gerekenleri yaparız'' dedi.

SUN EKSPRES MİSYONUNU YAPSIN

THY ile Lufthansa'nın yüzde 50 ortaklıkla kurduğu Sun Ekpres'in misyonunun Türkiye'ye turist getirmek olduğunu vurgulayan Demirtaş, şöyle konuştu:

''Pazar herkese açıktır. Ancak biz bir Alman şirketi ile yüzde 50 ortaklık yapıp da Almanya'da çalışmaya kalksak bize ne derler? Misyonunun devamı için Sun Ekspres turist getirmeye devam etsin. Bizim peşimizden gelip bizimle rekabet yapar duruma gelmesi doğrudur. Biz burada bir misyonu yerine getiriyoruz. Sun Ekspres de misyonunun gereğini yapmalı. Tabii ki iç hatta uçmasını engelleyecek birşey yok. Uçabilir. Ama bunu yaparken THY, Lutfhansa'ya Türk pazarının yarısını verdiğini göz önüne almalı. Şu anda haksız rekabet karşısında bir girişimde bulunmayacağız. Ama hiç şık bir davranış değil. İzmir, Anadolu ve Avrupa bağlantısını sağlamak üzere elini taşın altına koymuşken, gelip bir de üstüne basma olmamalı.''

YAZ ÖNCESİ İKİ UÇAK DAHA GELİYOR

Demirtaş, yaz sezonu öncesinde de şirkete 2 Airbus uçağın daha ilave edileceğini açıkladı. Bu uçakların da katılmasıyla dış hatta uçmaya başlayacaklarını vurgulayan Demirtaş, ''Umarım Atina, Londra, Paris, Milano, Frankfurt seferlerini başlatacağız. Bundan sonra zaten Türkiye'de havayolu şirketi kurmak çok zor'' dedi. Demirtaş, ayrıca Ankara-Bodrum, Antalya-Bodrum seferlerinin, 26 Şubat tarihinde de Balıkesir-Antalya seferlerinin başlayacağını kaydetti.

İZAİR, MALATYALILAR'IN YATIRIMINA VESİLE

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın da, dün akşam oynanan Altay-Malatspor futbol karşılaşması için İzmir'e geldiklerini belirterek, İZair'in başlayan bu seferlerinin iki kenti daha da yakınlaştıracağını, insanların birbirlerini daha yakından tanıyacaklarını ifade etti. Akın, ''Müteşebbis, iş üreten, kabına sığmayan hemşehrilerimiz İzmir, İstanbul, Mersin gibi yerlerde kendilerini ifade ediyor. İzmir'de işin, aşın çoğalmasını da vesile olacaklar. İZair böyle güzel bir geleceğe vesile oluyor. İZair'in ülke içinde ve dışında güzel hizmetler vereceğine inanıyorum'' diye konuştu.

Malatya Dayanışma ve Kültür Derneği Başkanı Abdülvahap Yıldırım da, İzmir'de 130 bin Malatyalı'nın yaşadığına dikkat çekerek, bu seferlerin başlamasının kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Arzu ÇETİK/İZMİR, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title