Haberler

İyilik Okulu" Projesi Tanıtıldı

Deniz Feneri, Önder İmam Hatipliler Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğinde İstanbul'daki imam hatip okullarında uygulanması öngörülen "İyilik Okulu" projesi tanıtıldı.

Deniz Feneri, Önder İmam Hatipliler Derneği ve Milli Eğitim Bakanlığının iş birliğinde İstanbul'daki imam hatip okullarında uygulanması öngörülen "İyilik Okulu" projesi tanıtıldı.

Tanıtım toplantısında konuşan Milli Eğitim Bakan Yardımcı Orhan Erdem, Mevlana'nın "İyilik aradın mı, kötülük kalmaz" sözüne işaret ederek, tüm dünyaya yaymaya çalıştıkları iyilik hareketinde imam hatip okullarının katma değer olacağını ifade etti.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan, İyilik Okulu ile amaçlanan eğitimin içeriğinin ne olması gerektiğine ilişkin bilgi vererek, karakter gelişimindeki beyin temelli eğitime değindi.

Beynin karakter gelişimine, eğitim süreçleri üzerine etkisinden bahseden Tarhan, "İyiliğin olmadığı yerde kötülük gelişir. İyi insan hiçbir şey yapmazsa da kötüdür. Bencillik kanserli hücre gibidir. Bir süre sonra kendinden başka hiçbir şeye yaşama şansı tanımaz, sonra kendine de alan bulamadığı için yapıyı yok eder. Mesela yüzde 5'inin üzerinde oturan ABD, kaynakların yüzde 25'ini kullanmaktadır." diye konuştu.

Tarhan, Batı zihninin dini değil, bilimsel sağlamlığa önem verdiğini belirterek, şunları söyledi:

"Materyalist bir insan şöyle düşünüyor, 'Beni inorganik maddeler yaratmış, o ne karbon, oksijen, hidrojen, azot, onlar benden hesap sormuyor, o halde hesap vermeyeceğime göre yakalanana kadar her şeyi yaparım.' Böyle olunca kendi ahlaki normlarını Batı geliştiremedi. Bunun arayışı içindeler. Dinin şekilsel kısmını değil de öz, ahlaki kısmını hayata geçirip, Allah'a karşı sorumluluk duygusunu da buna ekleyerek verdiğimiz zaman, gelecek kuşakların ahlak eğitimindeki en önemli içsel şablonu oluşturmuş oluruz diye düşünüyorum."

Batı'nın, Endülüs Emevileri'nden devşirdiği İslam değerlerini, Protestanlık üzerinden dünyaya pazarladığını savunan Tarhan, "Bizim kültürümüzü 'sadaka kültürü' diye küçümsüyorlardı. Şimdi 'sosyal sorumluluk' diye adını değiştirdiler tüm dünyaya anlatmaya çalışıyorlar." değerlendirmesinde bulundu.

Nevzat Tarhan, sözlerini, "İyi insan olmak sadece erdemli olmak değildir, aynı zamanda var oluşumuz için ödediğimiz bir kiradır." diyerek tamamladı.

İmam hatip okullarının öğretmenlerinin hazır bulunduğu toplantıya Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muammer Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Deniz Feneri Derneği Genel Başkanı Mehmet Cengiz, Önder Genel Başkanı Halit Bekiroğlu, AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse ile emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Aytaç Açıkalın katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Nevzat Tarhan Orhan Erdem İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title