Haberler

İyiliğin Kalbine 'Buruk' Yürüyüş

Güncelleme:

Bu yıl 8'incisi yapılacak olan Halil İbrahim Buluşmaları Kobani'de yaşanan olayların gölgesinde yapılacak.

Şanlıurfa, bu yıl 8'inci kez Uluslararası Halil İbrahim Buluşmalarına ev sahipliği yapacak. Yapılacak olacak etkinliklerle ilgili olarak Cumhuriyet Parkı Sosyal Tesisleri'nde kahvaltılı basın toplantısında gazetecilere bilgi veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Urfalıların ataları olan Hz. İbrahim'in misafirperverlik, yardımlaşma, cömertlik gibi hasletlerini taşıdığını ve bunu son üç yıldaki sığınmacılara gösterdiğini söyledi. Suriye'nin Kobani bölgesinden Suruç'a gelen sığınmacılarla ilgili olarak konuşmasına başlayan Güvenç, "İki, üç gündür Suruç sınırımızda yaşanan olaylarla ilgili duygularımı ve düşüncelerimi özetle paylaşmak istiyorum. Gerçekten Suruç sınırında da yeni bir dram yaşanıyor. Suriye'nin Kobani bölgesinde bizim akrabalarımız olan, özellikle Suruçlu vatandaşlarımızın akrabaları olan 100 binden fazla insan son iki, üç gündür yerlerinden, yurtlarından oldular, sınıra geldiler ve sınırı geçerek Suruç ilçemize ve Şanlıurfa merkeze doğru harekete geçtiler. Çok büyük bir yük altındayız. Öncelikle oradan gelen ve kardeşimiz olarak gördüğümüz Suriyeli Müslümanların sıkıntılarını, dertlerini paylaştığımızı ifade etmek istiyorum. Son derece üzgün olduğumuzu belirtmek istiyorum. Bu yaraları sarmak için gerek hükümet, gerek büyükşehir ve diğer belediyelerimizle beraber yaraların sarılması adına çalıştığımızı ifade etmek istiyorum" dedi.

'SONUÇLARI FAKİR HALKLAR ÖDÜYOR'

Sınırda yaşanan geçişlerle ilgili olarak "Büyükşehir belediyemizin kararlı tutumuyla ilk anda yaşanan şoku belirli ölçüde atlatmış bulunuyoruz ama hala yardıma ihtiyacımız var" diyen Güvenç, "Hala bu insanların ciddi sıkıntıları var. Yaraları sarmak için hep beraber olmamız gerektiğini ifade ediyorum. Şu an itibariyle gerek büyükşehir belediyemiz, gerek Haliliye ve Eyyübiye belediyemiz iaşe temininde bulunuyorlar. AFAD, Kızılay battaniye temin ettiler. Sivil toplum örgütlerimiz sağ olsunlar, ellerinden gelen yardımı yapıyorlar. Araçlarımız geçici yerlerin tesviyesi için alt yapısını hazırlıyor. Büyük bir kamp için sayın başbakanımızın talimatıyla çalışmalar yürütülüyor. Her türlü gayret yerine getiriliyor. İnşallah bir an önce sınırın öbür tarafına huzur gelir. Bu insanlarımız, bu kardeşlerimiz, bu vatandaşlar yerlerine, yurtlarına dönerler diyorum. Bir kez daha Urfalı hemşerilerimizden, Suruçlu hemşerilerimizden sabır istiyoruz, dua istiyoruz, destek istiyoruz bu yaraların sarılması için. Maalesef uluslararası bir oyun Ortadoğu'da kesintisiz olarak oynanmaya devam ediyor. Bunun sonuçlarını da bölgedeki fakir halklar ve biz ödüyoruz" diye konuştu.

İBRAHİMÎ ÖZELLİKLER ÖN PLANA ÇIKACAK

Cuma günü başlayacak olan Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'yla ilgili bilgi veren Güvenç, "Bu buluşmalar yıllar önce üç semavi dinin ve peygamberlerin atası Hz. İbrahim Peygamberin doğduğu yer olan şehrimizde ülkeler arasında iyilik köprüleri kurmak ve bütün insanlığı bu noktada buluşturacak bir iyilik hareketi olarak başlatıldı. Bunu başlatan dönemin valisine, dönemin idarecilerine buradan şükranlarımı iletiyorum" diye kaydetti. Uluslararası Halil İbrahim Buluşmaları'nın amacını açıklayan Güvenç, "Bu buluşmaların amacı misafirperverlik, paylaşım, gönül genişliği, yardımseverlik, iyilik, cömertlik ve bereket gibi insani ve İslami hasletlerin ışığında Hz. İbrahim Peygamberin binlerce yıl önce başlattığı güzelliklerin bugün de onun nesilleri tarafından korunduğunu, devam ettirildiğini dünyaya göstermektir. 2007 yılından beri devam eden bu buluşmaların 8'incisini bu yıl Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak biz gerçekleştiriyoruz. Buluşmalar elbette sadece belediyemizin değil bütün iyiliksever, diğergam, Hz. İbrahim'in izinden giden hemşerilerimizin sivil toplum ve kamu kuruluşlarıyla diğer belediyelerimiz ve hükümetimizin desteğiyle yürütülmektedir. Buluşmaların bu yıl özüne uygun olarak tertip edilmesi için gayret gösteren, çaba gösteren, emek veren herkese buradan teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

'BU ŞEHİR MAZLUMUN YANINDA OLMUŞTUR'

Urfalıların her zaman mazlumun ve mağdurun yanında olduğunu vurgulayan Güvenç, şunları kaydetti: "Bu kadim şehir Hz. İbrahim'in şehri. Dili, dini, fikri ne olursa olsun her zaman fakirin, mazlumun yanında olmuştur. Bunu hatırlatmak ve dünyayı şahit edip bunu duyurmak için bir kez Cuma günü saat 16.30'da büyükşehir belediyemizin önünde iyiliğin kalbine yürüyüş için toplanacağız. Bu toplantı sadece Şanlıurfa'nın, sadece Türkiye'nin değil bütün İslam aleminin bir sembolü ve dünya iyilik hareketlerinin de her yıl buluşma mekanı buluşma haline geldi. Bunun için de ayrıca mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Buraya gelen herkese gönlümüz, soframız açık olacak. Şanlıurfa, Hz. İbrahim'in gölgesinde ve onun sancağı altında bir kez daha kapılarını insanlığa açacak. Bir kez daha gönlümüzü sadece İslam'a değil tüm insanlığa açtığımızı buradan bir kez daha göstermiş olacağız. Daha güzel, daha barışçıl, daha adil bir dünya bir kez daha Urfalı hemşerilerimizin atamız Hz. İbrahim'in izinde gittiğini, elindekini, sofrasındakini paylaştığını hep beraber yaşayacağız, göreceğiz. Üç yıldır sınırdan gelen 200 binin üzerindeki insanı nasıl kucakladığı, nasıl ilgi gösterdiği, nasıl ekmeğini paylaştığına bütün dünya şahit olmaktadır. Bu hasletlerimizin devamı, bu hasletlerimizin koruması adına biz bu buluşmaları çok önemsiyoruz. İnşallah geçen yılki konuşmamda da ifade ettiğim gibi '7'cisini değil 70'incisini de yapacağız' demiştim. Bundan sonraki yıllarda da çok daha güçlü, çok daha nitelik ve nicelik olarak gelişmiş toplantıları yapmamız gerekmektedir. Şanlıurfa buna layıktır diyorum." Bütün Urfalıları etkinliğe davet ettiklerini belirten Güvenç daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ULUSLARARASI HALİL İBRAHİM BULUŞMALARI PROGRAMI

26 Eylül Cuma günü saat 16.30'daki program Ahmet Bahçıvan İş Merkezi Önünden Hz. İbrahim Makamı'na yürüyüşle başlayacak. Açılış duası ve protokol konuşlarının ardından 'Barış Güvercinleri' uçurtulacak. Daha sonra saat 17.30'da Halil-ür Rahman Gölü Amfi Tiyatroda Prof. Dr. M. Emin Ay ve Ahmet Pasçı tarafından 'Kur'an-ı Kerim Tilaveti' yapılacak. Aynı gün saat 21.00'de Nevali Otel'de 'İyilik Ödülleri' töreni yapılacak. 27 Eylül'deki program ise saat 06.00'da Halil-ür Rahman Gölü Dergah Camisi'nde 'Tirit Ziyafeti'yle başlayacak. Program daha sonra saat 09.00'da yerli ve yapancı kuruluşlarının katılımıyla yardım kuruluşları fuarı yapılacak. Saat 10.30'da ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Konferans ve Sergi Salonu'nda 'Toplumsal Barış ve Sosyal Dayanışmada Sivil Toplum ve Devletlerin Rolü' adlı sempozyum yapılacak. Etkinlik saat 17.00'daki 'Urfalılar Misafirleri Evlerinde Ağırlıyor' ve saat 21.00'de Rabia Meydanı'nda Lübnanlı Sanatçı Maher Zain konseriyle son bulacak.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Hz İbrahim Şanlıurfa Kobani Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title