Haberler

İyik'in Hatice Sultan Yalısı'ndan Tahliyesi... - Chp Genel Sekreter Yardımcısı Ve İstanbul Milletvekili Sevigen: - ''iyik'in Tahliyesi Tamamıyla Bir Spor Katliamıdır''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, İstanbul Yüzme İhtisas Kulübünün (İYİK), faaliyetlerini sürdürdüğü Ortaköy'deki Hatice Sultan Yalısı'ndan tahliye edilmesini '' spor katliamı'' olarak niteledi.

Hatice Sultan Yalısı'nın boğaza bakan tarafında düzenlediği basın toplantısında, kulübün yerinin peşkeş çekileceğini iddia eden Sevigen, ''İstanbul'un göbeğinde, dünyanın en güzel yerinde, sırf para, rant ve birilerine yumuşak görünme uğruna, devletten ciddi bir destek almadan 63 yıldır Türkiye'nin gözbebeği olan kulübümüz katledilip, yok edilmek isteniyor. Bunu da hükümet kendi keyfi uygulamasıyla yapıyor. Bundan endişe etmiyorum'' dedi.

Sevigen, İYİK sporcularının 11 yıl başka kulüplerden sporcu alınmadan milli takımı temsil ettiğini ve ülke tanıtımında büyük katkıları olduğunu vurgulayarak, ''Burayı Arap şeyhlerine yedirmeyiz, Tayyip Erdoğan'ın akrabalarına yedirmeyiz. Burasını hükümete peşkeş çektirmeyiz. Burası halkın malıdır, çocukların malıdır. Yapılan çalışmaların tamamı üyelerin paralarıyla yapılıyor. Hiç para vermediğiniz halde sırf anlaşma bitti diye, bu kulübün Türkiye'ye nasıl hizmet ettiği düşünülmeden tahliye edildi. Burası Türkiye'nin tanıtımı konusunda Turizm Bakanlığı'nı aşmıştır. Bakanlığın bütçesinin kat kat üstünde Türkiye'nin tanıtımıyla ilgili bu kulüp fayda sağlıyor'' diye konuştu.

Siyasi ve hukuki olarak mücadeleye devam edeceklerini anlatan Sevigen, ''Burada bir haksızlık ve katliam yapılmıştır. Bunun önüne geçeceğiz. Şimdilik gençlerin spor yapmalarında bir sakınca yok. Sadece köşkümüz geçici olarak elimizden alındı. Bu arada, badana boya yaparız. İnşallah önümüzdeki günlerde tekrar geri alırız'' dedi.

Mehmet Sevigen, tahliye ile ilgili İstanbul Valisi Muammer Güler'in kendi yetkisi olmayan konularda görev aldığını ileri sürerek, ''Vali kendi yetkisi olmayan konularda görev almıştır, sırf hükümete yaranmak için. İnsan olarak iyi olabilirsiniz, ama her şeyin bir sınırı var. Sırf hükümete, Başbakana yakın olabilmek için, yumuşak görünebilmek için İl Genel Meclisi'nin yetkisini kullanamazsınız'' dedi.

Vali Güler ile görüştüğünü belirten Sevigen, görüşmede, sporcular için yeni bir tesis yapılıncaya kadar, sporcuların havuzu kullanabileceği sözünü verdiğini, ancak tesisin nerede yapılacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Sevigen, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'i de eleştirerek, ''Bu tamamıyla bir spor katliamıdır. Türkiye'de şike söylentileri dolaşıyor, ağzını açıp konuşabiliyor mu? Kendisine milyonlarca ihbar geliyor. Niye ihbarlardan bir tanesini çıkartıp da babayiğit gibi ortaya çıkmıyor? Elimizde topumuz tüfeğimiz yok, kavga edecek konumda değiliz. Siyasi ve hukuki mücadelemizi burada devam ettireceğiz. Alt katı kullanacağız. Gerekirse alt kata idari bina yapacağız. Yeni bir tesis yapılana kadar havuzumuzu da devam ettireceğiz'' diye konuştu.

Kulüpte görev yapan antrenörler ve sporcuların giderlerinin de bundan sonra valilik tarafından ödenmesi gerektiğini ileri süren Sevigen, görevine son verilen tesisteki diğer çalışanların da tazminatlarının bulunduğunu hatırlattı.

Mehmet Sevigen'in açıklamasında, İYİK Başkanı Nejat Duran, yönetim kurulu üyeleri ile sporcular da hazır bulundu. Sevigen, daha sonra Hatice Sultan Yalısı'nı gezdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title