Haberler

İYİ Parti'li Dervişoğlu'ndan, Çıray'ın "başdanışman" olmasına ilişkin açıklama Açıklaması

Güncelleme:

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, Genel Başkan Başdanışmanı olmasına ilişkin, "Genel Başkan'ın kararını sorgulamıyorum.

İyi Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Milletvekili Aytun Çıray'ın, Genel Başkan Başdanışmanı olmasına ilişkin, "Genel Başkan'ın kararını sorgulamıyorum. Aytun Bey'in hiç olmazsa bu zamana kadar yapmış olduklarından ötürü 'Ben de hata yaptım' demesini bekliyorum." dedi.

Dervişoğlu, AA muhabirine, Çıray'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in davetiyle başdanışman olduğunu açıklamasının ardından, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Tepkisinin tamamen ilkesel olduğunu ifade eden Dervişoğlu, "Kongreden günümüze kadar partinin politikalarını eleştiren, parti yöneticilerini töhmet altında bırakan, yetersizlikle itham eden, kongreye bağlı olarak il başkanlarıyla alakalı birtakım olumsuz beyanlarda bulunan bir kişinin böyle bir atamadan sonra Genel Merkez'den açıklama yapılmadan bunu basınla paylaşmasına etik bir tepki gösterdim." dedi.

Dervişoğlu, Çıray'ın, bir mazeret beyanı olmadan geçen yıl eylül ayında gerçekleştirilen 2. Olağan Kurultay'ın ardından partinin hiçbir TBMM Grup Toplantısı'na katılmadığını hatırlattı.

"Birilerinin 'Keşke yapmasaydın' dedirtmesi lazım"

Genel Başkan Akşener'in tüzüğe göre böyle bir görevlendirme yapma yetkisi olduğunu belirten Dervişoğlu, şunları kaydetti:

"Sayın Genel Başkanımız Aytun Bey'i danışman da yapar, genel başkan yardımcısı da yapar. Yetkisi var tüzüğe göre. Ben ona, 'Bunu neden yaptınız' diyemem. Genel Başkan'ın kararını sorgulamıyorum. Aytun Bey'in hiç olmazsa bu zamana kadar yapmış olduklarından ötürü 'Ben de hata yaptım' demesini bekliyorum. Hiçbir şey yokmuş gibi... Hakaret ettiği teşkilatlarımız, Genel İdare Kurulumuz, Başkanlık Divanımız. Hepsinden önemlisi aşağıladığı bir parti politikamız. Bunların hepsi yazılı ve görsel medyada konuşuldu."

Siyasette bunların olabildiğini ifade eden Dervişoğlu, "Göğüslenmesi icap eden şeylerdir. Herkes aynı şeyi düşünmek zorunda değildir. Ama yani birilerinin de 'Keşke yapmasaydın' dedirtmesi lazım. Ben de o misyonu ifade ediyorum." diye konuştu.

Dervişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Parti politikalarını bu denli istiskal ve parti yöneticilerine bunca hakaretten sonra, o makam, o kişiye az gelir. Önünü açmak lazım." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Müsavat Dervişoğlu Aytun Çıray İYİ Parti Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title