Haberler

İyi Parti Genel Başkanı Akşener İzmir'de

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin İzmir İl Başkanlığı binasının açılış törenine katıldı.

Akşener, törende yaptığı konuşmada, İzmir halkının İYİ Parti'ye sahip çıktığını söyledi.

Partinin kuruluş sürecinde önemli mücadeleler verdiklerini ifade eden Akşener, "Parti kuruldu, dediler ki 'bu partiyi kurdurmazlar'. Türkiye nasıl yönetiliyor ki bir siyasi partinin kurdurulmayacağına insanlar inanabiliyor. Ama vuruşa vuruşa sizin adınıza İYİ Parti'yi kurduk biz. Şimdi deniyor ki 'Bunların seçime sokmazlar'. El mi yaman bey mi yaman. Buradan haykırıyorum, yüreğiniz yetiyorsa İYİ Parti'yi seçime sokmayın da görelim." dedi.

Az konuşma sözü verdi

Adalet ve Kalkınma Partisi'nin grubunu oluşturan milletvekillerinin iradesini kullanamadığını savunan Akşener, Türkiye'nin ayrıştırıcı bir dille yönetildiğini ileri sürdü.

"Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanlığı seçimini alacağız, iktidar olacağız ama size söz veriyorum, gerekmedikçe konuşmayacağım" diyen Akşener, "Her bir konuda size çemkirmeyeceğim, siyasetçilere çemkirmeyeceğim. Küfür, hakaret etmeyeceğim. 15 günde bir konuşacağım, çok konuşanlardan bıktık usandık." dedi.

Türkiye'nin dış politikada bir çukura itildiğini savunan Akşener, Mehmetçik'in Afrin'de Türkiye'yi o çukurdan çıkarmaya çalıştığını ileri sürdü.

Akşener, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile görüşmenin ardından bir gazetecinin serbest bırakıldığını dile getirerek, "Bu kişi PKK'lı değilse 1 sene niye yatırdın, PKK'lıysa neden bıraktın, biz manda devleti miyiz, müstemleke miyiz?" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, daha sonra Karşıyaka'ya geçerek Zübeyde Hanım'ın kabrini ve Latife Hanım Köşkü'nü ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Meral Akşener Türkiye İzmir PKK Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title