Haberler

İyi Parti 1. Olağan Kurultayı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti bir kadın hareketidir.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "İYİ Parti bir kadın hareketidir. İYİ Parti bir cesaret hareketidir. İYİ Parti aynı zamandan Türkiye için bir kahramanlık öyküsünü ortaya koyacak insanların oluşturduğu bir siyasi organizasyondur. Türkiye'de bir güneş gibi ortalığı aydınlatacaktır. Sadece eleştiri değil, çözüm önerilerimizi de ortaya koyduğumuz bir muhalefet anlayışıyla yola çıktık." dedi.

Akşener, partisinin genel merkezinde düzenlenen 1. olağan kurultayında, erken seçim ihtimaline karşı parti olarak seçimlere girebilme hakkını kazanabilmek için kurultayı topladıklarını söyledi.

Partinin kuruluşunda yer alanlara cesaret ve özverileri nedeniyle teşekkür eden Akşener, bir buçuk ay önce kurdukları partilerinin kısa süre içerisinde siyasette önemli etkiler yarattığını dile getirdi. Bu sürede Bitlis, Edirne, Mardin, Bitlis, Artvin ve Şırnak'ı ziyaret ettiklerini belirten Akşener, "Bu beş ilin ortak şikayeti, genç işsizliği. Dört yıllık üniversitelerden mezun olmuş çocukların iş bulamaması ve bunun getirdiği umutsuzluk. Yine bu illerimizde gördüğümüz tarımın çöktüğüdür." ifadelerini kullandı.

Akşener, ziyaret ettikleri illerde kadınların büyük ilgi ve desteğiyle karşılaştıklarını dile getirerek, "İYİ Parti bir kadın hareketidir. İYİ Parti bir cesaret hareketidir. İYİ Parti aynı zamandan Türkiye için bir kahramanlık öyküsünü ortaya koyacak insanların oluşturduğu bir siyasi organizasyondur. Türkiye'de bir güneş gibi ortalığı aydınlatacaktır. Sadece eleştiri değil, çözüm önerilerimizi de ortaya koyduğumuz bir muhalefet anlayışıyla yola çıktık." dedi.

Türkiye'nin 81 ilini dolaşmaya devam edeceklerini bildiren Akşener, gelecek hafta Tekirdağ ve Kırklareli'ne, sonra Van, Ağrı, Adana, Antalya, Aydın, Isparta ve Tunceli'yle ziyaretlerini sürdüreceklerini belirtti.

"Türkiye'deki herkes Kudüs için aynı hisleri, aynı tepkiyi gösterir"

ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasına ilişkin kararına tepki gösteren Akşener, şunları kaydetti:

"Kudüs, her birimizin en önemli konusudur. Bu konuda herhangi bir şüpheye mahal yoktur. Türkiye'de yaşayan herkes Kudüs için aynı hisleri, aynı tepkiyi gösterir, göstermiştir. Ama burada sorgulamamız gereken iki konu var. Kudüs'ün başkentliğinin tanınması cümlesini sarf eden ABD Başkanıyken, İsrail'e salvolar geldi. Kabulümüzdür, İsrail'e 'heyt' diyen Sayın Erdoğan'ın Kürecik'i kapatıp kapatmayacağını bilmek istiyoruz. İki, Amerika Birleşik Devletleri Başkanına, yani bu konuyu gündemimize taşıyan kişiye herhangi bir sözünüz yoksa, 'heyt'lerin bir anlamı yok. Bu konuda somut sözlerinizi bilmek istiyoruz. Eğer, 'heyt Trump' noktasına gelmişseniz, o zaman şu soruyu milletimiz adına size sormak borcumuzdur. İncirlik'i kapatacak mısınız? Amerika Birleşik Devletleri ile olan şahsi ilişkilerinizi gözden geçirecek misiniz? Her 'heyt'in sonunda hiçbir şey yapmayarak, hiçbir önlem, hiçbir tavır almayarak Türkiye'nin itibarını dünyada iki paralık ettiniz. Türk milletinin bu soruların cevabını bilmeye, öğrenmeye hakkı var. Biz bunun takipçisi olacağız."

Kongreden notlar

Saygı durusunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan kurultayda, Divan Başkanılığına Mahmut Bozkurt seçildi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in konuşmasının ardından kurultaya basına kapalı olarak devam edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Meral Akşener Türkiye İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title