Haberler

İvrindili Emekli Eğitimciden Yeşillendirme Seferberliği

Balıkesir’in İvrindi ilçesinde, emekli eğitimci Sait Soydan Yılmaz’ın başlattığı yeşillendirme seferberliği takdir topladı.

Balıkesir'in İvrindi ilçesinde, emekli eğitimci Sait Soydan Yılmaz'ın başlattığı yeşillendirme seferberliği takdir topladı. İlçeye bağlı kırsal Çarkaca Mahallesinde yüzlerce ağaç diken 72 yaşındaki Soydan, çevre mahallelere de örnek oldu.

İvrindi ilçesinde, öğretmenlik yaparken 1994 yılında emekli olan Sait Soydan Yılmaz, doğum yeri olan Çarkaca Mahallesine yerleşirken, çevresini yeşillendirdi. Herkesin elinden geldiğince yeşillendirmeye katkı vermesini isteyen Soydan, muhtar Abdullah Demir tarafından yaklaşık 10 yıl önce dikilen limon servilerinde budamasınıda üstlendi. Çalışmalara komşularının da destek verdiklerini anlatan Sait Soydan Yılmaz, "Emekli olduktan sonra Çarkaca Mahallesine döndüm. Burada komşuların daha önce diktikleri ağaçlara bakıyorum. Bu arada kendimde yüzlerce ağaç diktim. Leylek kayasının çevresine limon serviler diktim. Bu arada muhtarımız Abdullah Demir'in yaklaşık 10 yıl önce diktiği ağaçları budayarak şekil verdim. Ağaç dikimi sırasında komşularımızda yardımcı oluyorlar. Çevre mahallelerde bizi örnek aldı. Onlar da ağaç dikmeye başladı. Önümüzdeki günlerde yağmurlar yağınca komşu Kaşağıl mahallesinde ağaçlandırma yapacağız. Herkes elinden geldiğince çevresini yeşillendirmeli. Bizim mahalledeki ağaçlar gelen herkesin ilgisini çekiyor" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir İvrindi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title