Haberler

Iüüilköğretim Öğrencilerine Uygulamalı Trafik Dersi...

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi Tarafından Okul Önlerinde Görev Yapacak Öğrencilere Trafik Eğitimi Verildi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi tarafından okul önlerinde görev yapacak öğrencilere trafik eğitimi verildi.

İlköğretim çağındaki öğrencilerin güvenli bir şekilde okula giriş ve çıkışlarını sağlamak için gönüllü öğretmen, öğrenci ve velilerden oluşan 500 kişiye eğitim verildi. Eğitim Araçları Salonu'nda düzenlenen eğitim programında, öğrencilere trafikle ilgili ders verildi. Trafik Denetleme Şube Müdürü Mustafa Kihtir, öğrencileri karşıdan karşıya geçme, yol önceliği, geçitlerin kullanılması ve trafik işaretleri gibi konularda bilgilendirdi. Trafik kazalarının hen geçen gün arttığını belirten Kihtir, "Yapılan istatistiklerde, ölümlü kazalara genellikle 06-14 yaş grubunun karıştığı görülüyor. Öğrenciler, izledikleri görüntülerden etkilenip, yanlış olanları yapmamaya çalışıyor. Bu tür eğitim faaliyetlerinin faydası ilerleyen süreçte kendini gösterecek. Bütün öğrencilere başarılar diliyorum" dedi.

Öğrencilere, yayaların sebebiyet verdiği kazalar anlatılırken, kazaların en çok yayaların geçiş hakkını araçlara vermemesinden kaynaklandığı belirtildi. Bu arada, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan eğitim CD'si öğrencilere izlettirildi. Daha önce meydana gelen kaza görüntülerini seyreden öğrenciler, sürücü ve yaya hatalarını tespit etti. Anlatılan konuları uygulamaya koyan öğrencilerin hiç hata yapmaması, okul idarecilerini ve trafik yetkililerini sevindirdi.

Diğer yandan, okul giriş ve çıkış saatlerinde görev yapan geçit görevlilerine uymayan sürücülere 108 YTL para cezası kesileceği bildirildi.

(RF-MŞ)

08.10.2007 16:43 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title