Haberler

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji'nin hedefi Türkiye'nin en iyi eğitim kurumu markası olmak

Güncelleme:

Doğa Koleji ile İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) birlikteliğinin eğitime yapacağı katkıların anlatıldığı toplantıda konuşan İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren; "Bundan sonra İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ailesi olarak tamamen eğitime odaklı, Türkiye'nin en iyi eğitim kurumu markası olacağı ve önümüzdeki on yılları konuşabileceğimiz yeni teknoloji, yeni Ar-Ge metotlarıyla eğitimde yeni dönüşümlerle beraber ülkemizi yükseltecek hedefler içerisinde olma çalışması içerisinde olacağız" dedi.

Doğa Koleji Kampüsü'nde düzenlenen toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programın açılışında konuşan TÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Kayseri Kurucu Temsilcisi Dr. Halil Gürsoy, birlikteliğin hayırlar getirmesini diledi. Güzel bir birlikteliğe şahit olduklarını kaydeden Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy ise konuşmasında; "Burada güzel bir birlikteliğe şahit oluyoruz. İTÜ Türkiye'nin en eski üniversitelerinden biri. Eğitime yapılan yatırım hiçbir zaman karşılıksız olmaz. Bizim ülkemizde de eğitime iyi bir yatırım var. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı iyi yetiştirmek için bir yarış da var. Öğrencilerin arasında yarış var, okulların da arasında yarış var. Her veli daha iyi bir okulda nasıl okutabiliriz, çocuğumuzu daha donanımlı nasıl yapabiliriz diye bir yarış içerisindeler. Rabbim emekleri zayi etmesin. Bizim donanımlı, bilgili, birikimli insanlara ihtiyacımız var. Buralar da ilim ve irfan yuvası. Buraların güzel çocuklar yetiştirmesine Rabbimden niyaz ediyorum" ifadelerini kullandı.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren de Kayseri'nin önemli bir şehir olduğunu, burada sağlanacak başarının Türkiye'ye rol model olacağını ifade ederek; "Ocak ayında rektörümüzün liderliğinde Doğa Koleji'yle bütünleşmeye başladığı dönemde biliyorsunuz Doğa Koleji birçok sıkıntılardan geçen bir kurumdu. Ama çok hızlı bir şekilde özellikle Doğa Koleji'nin mevcut altyapısı, eğitim modelleri, kuvvetli insan kaynakları gücüyle beraber İstanbul Teknik Üniversitesi'nin kadroları ve vizyonuyla beraber hızlı bir şekilde bütünleşerek daha iyi seviyelere getirmek için var gücümüzle uğraştık ve bu sıkıntıların altından hep beraber kalktık. Bundan sonra İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji ailesi olarak tamamen eğitime odaklı, Türkiye'nin en iyi eğitim kurumu markası olacağı ve önümüzdeki on yılları konuşabileceğimiz yeni teknoloji, yeni Ar-Ge metotlarıyla eğitimde yeni dönüşümlerle beraber ülkemizi yükseltecek hedefler içerisinde olma çalışması içerisinde olacağız. Gerçekten çok heyecanlıyız, Kayseri'de olmaktan da çok mutluyuz. Çünkü Kayseri Türkiye'nin çok önemli vilayetlerinden biri. Buradaki yapacağımız başarı, üstün hizmet bütün Türkiye'de rol model olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca da konuşmasında Doğa Koleji'nin sıkıntıları İTÜ ile atlattığını, iki eğitim kurumunun da Türkiye'nin önde gelen kurumlarından olduğunu söyleyedi. Karaca; "Nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk Anadolu çıkartmasını Sivas'ta, Erzurum'da yaptıysa biz de ETA Vakfı olarak Doğa Kolejleri açısından Anadolu çıkartmasını Kayseri'den başlatıyoruz. Hayırlı olsun. Burada olmaktan onur duyuyoruz. Bu şehrimiz güzide bir şehir, mezunlarıyla iki tane cumhurbaşkanı üstlenmiş. Doğa Koleji'nin eskiden çok daha iyi bir yere geleceğine inanıyorum İTÜ ile beraber. İTÜ bir dünya markası, modern anlamda Türkiye'nin en eski yüksek öğretim kurumu. Ülkenin modernleşme tarihine bakın, İTÜ'lülerin mutlaka her taşın altında bir imzası vardır. Doğa Koleji'nin de öyle. Doğa Koleji'nin tarihinde dokunmadığı alan yoktur eğitimde. Talihsiz bir süreç yaşandı bile beraber o süreç bitti diye bakıyoruz. Pandemi oldu, ona da hazırlıklıyız. A, B, C planlarımız var. Bu konuda da hazırız. Çocuklarımız, bu ülkenin geleceği. En önemli varlıklarımız, çocuklarımız" diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara çiçek ve hediyeler takdim edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Teknik Üniversitesi Doğa Koleji Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title